Проф. Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на отбраната от

...
Проф. Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на отбраната от
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев ще е новият военен министър

Проф. Тодор Тагарев  Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на защитата от 12 март до 29 май 2013 година Тагарев е роден е на 18 април 1960 година ще е новият министър на защитата, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Името му се завъртя, откакто министър председателят Кирил Петков изиска оставката на настоящия боен министър Стефан Янев.

Тагарев е ученик на Математическата гимназия в Пловдив. Той участваше като специалист в групата на " Продължаваме промяната " по време на договарянията за бъдещата управническа коалиция.

Тодор Димитров Тагарев е роден на 18 април 1960 година в град Стамболийски, България. Завършва Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ в Пловдив. През 1982 година приключва Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия „ Н. Е. Жуковски “ в Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година – в Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От 1999 година е старши теоретичен помощник II степен (доцент) по приложение на правилата и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата компетентност.

От 1989 до 1992 година е учител във ВВВУ „ Г. Бенковски “. От 1994 до 1998 година е теоретичен помощник поредно в Института по ръководство и систематични проучвания и Института за галактически проучвания на Българска академия на науките, където продължава да работи като старши теоретичен помощник от 2002 година до 2004 година

От 1999 до 2001 година е поредно шеф на Дирекция „ Планиране на защитата “ и „ Политика по въоръженията “ в министерство на защитата.

От 2004 до 2008 година е началник на катедра „ Мениджмънт на защитата “ във Военна академия „ Г. С. Раковски “.

От 2005 до 2008 година Тодор Тагарев  Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на защитата от 12 март до 29 май 2013 година Тагарев е роден е на 18 април 1960 година е член на Борда за проучвания и технологии на НАТО и народен представител в неговия панел „ Системни разбори и изследвания “. Притежава забележителен опит в управлението и присъединяване в интернационалните и национални интер-дисциплинарни проучвания по въпроси на сигурността и защитата. Негови научни и научно-приложни изявления са преведени на арабски, арменски, бахаса, грузински, подари, испански, португалски, румънски, съветски, сръбски, украински, маджарски и френски език.

От 2008 година е в Института по паралелна обработка на информацията на Българска академия на науките, в този момент Институт по осведомителни и информационни технологии, като началник на секция „ Информационни технологии в сигурността “ и на Центъра по мениджмънт на сигурността и защитата.

В интервала септември 2009/2010 година е консултант на министъра на защитата по въпросите на стратегическия защитителен мениджмънт.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР