Проф. Тодор Кантарджиев смята, че българите в последно време са

...
Проф. Тодор Кантарджиев смята, че българите в последно време са
Коментари Харесай

Кантарджиев с насоки за учениците в условия на пандемия

Проф. Тодор Кантарджиев счита, че българите напоследък са минали в прекаленост на капризи по отношение на ковид. По думите му в предишното сме били народ, прочут с дисциплината си, а през днешния ден се тормозим от убождане и маски.

" Фон Бисмарк споделя, че сме Прусия на Балканите. Сега какво ни стана, бе, не знам ", разяснява проф. Кантарджиев , който е съветник към Столичната община за имунизационния развой.

По случай първия образователен ден той пожела триумф на учениците. Напомни, че маските не са условие за най-малките. За огромните възпитаници е значимо да са с маски в коридорите на учебните заведения, когато има разбъркване на класовете.

" Проветряването е най-важно ", изрично съобщи Кантарджиев.

" На 20 минути би трябвало да се сменя въздухът, тъй като инфекцията не е капкова, както споделят някои от съветнички на министъра, тя е аерозол ", посочи пред БТВ той.

Според него при опция е добре в класните стаи да се сложат лампи с UVC светлина.

Професорът сподели, че е значимо и отстоянието.

" Трябва да пазим учителите да не заразят децата, които може да боледуват, само че не предават инфекцията. Рядко може в фамилията да се заразят родителите от децата ", уточни той.

Не на последно място експертът подсети какъв брой е значима имунизацията. Отбеляза също, че е добре да се види и кои учители имат антитела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР