Проф. Станимир Сираков е носителят на приза Лекар на годината

...
Проф. Станимир Сираков е носителят на приза Лекар на годината
Коментари Харесай

Проф. Станимир Сираков от Враца, оперирал мозъка на дете през крака, стана „Лекар на годината“

Проф. Станимир Сираков е носителят на наградата „ Лекар на годината 2023 “. Отличието му бе връчено довечера на гала в Националния исторически музей.
" Тази премия е голяма чест, тя е от сътрудниците, които правят оценка нашите резултати. Ще си пожелая да работим в синхрон, в синхрон с Министерство на здравеопазването, НЗОК, да мотивираме младите да останат и да видят, че има голямо поле за развиване ", сподели проф. Сираков, откакто получи оценката.
Младият доктор се прочу с няколко неповторими за България интервенции. При едната извърши мозъчна интервенция на 10-годишно дете през артерия на крайници му.
Проф. Станимир Сираков е родом от Враца. Той е наследник на доктор Славчо Сираков, който е невролог.
Проф. Сираков приключва „ Медицина “ в Медицински университет – София през 2009 година, а по-късно е лекар-специализант в Отделение по образна диагностика в столичната болница  „ Св. Иван Рилски ”. През 2014 година придобива компетентност „ Образна диагностика “. През 2015 година придобива равнище професионална подготовка „ Интервенциона рентгенология ” в Медицински университет – София, а през 2023 година пази дисертационен труд за придобиване на научна степен „ Доктор на медицинските науки ” на тематика „ Ендоваскуларно лекуване на мозъчни аневризми с необятни шийки ” в Медицински университет – София.
От 2014 година е шеф на бранш „ Интервенционална рентгенология “ към Отделение по образна диагностика в болница „ Св. Иван Рилски ”. В интервала 2018 – 2022 година е доцент към Катедра по образна диагностика, Медицински факултет към Медицински университет - София. От 2022 година е професор към Катедра по образна диагностика, Медицински факултет към Медицински университет – София.
Проф. Станимир Сираков е високо профилиран в областта на ендоваскуларното лекуване на мозъчно-съдови зaболявания. Участвал е в редица клинични изследвания. Носител е на премията Medical Awards в категория „ Лидерство и нововъведения в ендоваскуларното лекуване на сложни мозъчно-съдови болести 2023 “; номиниран е за премията „ Питагор “ за одобрен академик в региона на науките за живота и медицината; отличен в класацията на Дарик радио “Best doctors ” в категория „ Образна диагностика “ през 2012 година
Проф. Сираков е съавтор в учебника Advances in flow-diversion devices for cerebral aneurysms, Frontiers.
Отличието " Лекар на годината " се присъжда от Българския лекарски съюз за 20-и път, по време на публична гала в Деня на българския доктор - 19 октомври. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР