Проф. Румяна Коларова коментира появилите се спекулации, че ГЕРБ-СДС и

...
Проф. Румяна Коларова коментира появилите се спекулации, че ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Всяко едно правителство е по-добро от това да няма правителство

Проф. Румяна Коларова разяснява появилите се спекулации, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да се схванат да ръководят на ротационен принцип.

" Такова нещо има в Румъния. Там срокът е година и половина. Там става дума за трипартийна коалиция с присъединяване на унгарците в Румъния. Това нещо е безусловно невероятно в случай че няма подписано съдружно съглашение. Така че в случай че това е проект, към който се върви, това не става с джентълменско съглашение, а със комплицирано съдружно съглашение и значи, че съставът на кабинета е резултат от номинации на двете страни ", сподели тя в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Всяко едно държавно управление е по-добро от това да няма държавно управление и да се върви към предварителни избори заради две аргументи. Първо, хибридните офанзиви, които имат своята чуваемост измежду хората, и второ - политиката на президента, която е уязвима, непоследователна. От тази позиция аз в действителност съм считала, че единствената основа, на която може да се образува държавно управление, е тази проевропейската основа. Това държавно управление е допустимо и поради отслабването на ролята и смисъла на " Продължаваме промяната " в обединението ПП-ДБ, ясното позициониране на тази коалиция вдясно. Тка че в действителност може да се каже, че и поради външна опасност, и поради вътрешна промяна, това решение е допустимо ", безапелационна е тя.

" Единственото решение, което е дейно по отношение на мафията, е проевропейското ръководство. Не можеш да се бориш против мафията с някакви български принадлежности като да вземем за пример ареста на Бойко Борисов. Или пък като не приемаш закони. Тук би трябвало да забележим дали в действителност ангажираността на тези партии ще даде резултат ", съобщи още Коларова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР