Проф. Радж Рагунатан ще представи пред родната ни публика своята

...
Проф. Радж Рагунатан ще представи пред родната ни публика своята
Коментари Харесай

Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?


Проф. Радж Рагунатан ще показа пред родната ни аудитория своята книга " Ти си интелигентен, сполучлив, само че дали си ЩАСТЛИВ? " на 11 май (петък), от 17:30 ч в Американския център на Столичната библиотека, пл. " Славейков " 4А. Американският професор е учител по маркетинг в Училището Маккомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин и води един от най-успешните курсове в платформата за онлайн образования Coursera. Радж Рагунатан ще гостува за първи път в България.

Представянето на книгата на 11 май се реализира със съдействието на Културния отдел на Посолството на Съединени американски щати в България.

В " Ти си интелигентен, сполучлив, само че дали си ЩАСТЛИВ? " професорът обобщава научните проучвания на водещите фактори, определящи щастието, като дава на практика рекомендации по какъв начин да реализираме положение на благополучие дружно с персоналната и професионалната реализация в живота. Написването на книгата му лишава 6 години, в които той самият натрупа знания за щастието, събира научни проучвания от целия свят и ги проучва. Същевременно, организира и персонални наблюдения, беседи и анкети измежду близо 30 000 души.

В изследване, което проф. Рагунатан прави измежду своите студенти, той открива, че с приближаване на академичното им довеждане докрай и при приемане на съответни оферти за работа, 23% трансформират мнението си по отношение на значимостта на щастието в кариерното развиване и се отхвърлят от него в името на по-висока заплата. Така той открива огромно несъгласие сред декларираните позиции на хората по отношение на щастието като приоритет и действителния им избор в живота.

В книгата читателите ще открият забавни образци по какъв начин парите са фактор за благополучие единствено до равнище, в което задоволяваме базовите си потребности, по какъв начин могат сами да дефинират какво ги кара да се усмихват в всекидневието и да " упражняват " щастието в личното си схващане. Защото щастливите хора са по-продуктивни, работят по-ефективно в колектив, по-креативни са, и печелят повече пари.

В рамките на своето посещение в България, Радж Рагунатан ще води и Мастър клас " Щастие. Изкуството на щастето в работата. " - еднодневен тренинг, който ще се организира на 15 май, от 10 ч в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ", София.

" Ти си интелигентен, сполучлив, само че дали си ЩАСТЛИВ? " е преведена към този момент на 13 езика по света. У нас книгата на проф. Рагунатан може да бъде открита към този момент в книжарниците, както и да се поръча онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР