Проф. Рачев преброи снежинките. Ще имаме модерна зима. Топ климатологът

...
Проф. Рачев преброи снежинките. Ще имаме модерна зима. Топ климатологът
Коментари Харесай

Проф. Рачев преброи снежинките. Ще имаме модерна зима

Проф. Рачев преброи снежинките. Ще имаме съвременна зима. Топ климатологът проф. Георги Рачев сподели най-чаканата вест – ще има ли сняг тази зима. Отговорът е да. Цяла седмица ще имаме студено време и сняг.
От през днешния ден до идващия вторник ни чака зима.
Ще има снеговалежи, само че няма да има смъртоносен мраз. Ще бъде една мека, модерна зима през цялата седмица, разяснява за bTV проф. Георги Рачев. Студеният въздух ще нахлува от изток и северозапад.
„ Четвъртък и петък ще има интензивни превалявания,
изключително в Рило-Родопския масив. В София от сряда се чакат по-ниски температури. В Пловдив се чакат превалявания от дъжд. Във Варна в петък също се чакат превалявания “, добави климатологът.
„ От изток и северозапад ще нахлуе
малко по-студен въздух, само че световните метеорологични модели към този момент са толкоз комплицирани, че залитат ту в едната, ту в другата посока. Четвъртък и петък ще вали доста, само че да забележим какво тъкмо ще вали… С изключение на Родопите, не ни чака кой знае какъв брой сериозен снеговалеж.
В София четвъртък и петък прогнозата
е доста смела – за 10-20 сантиметра снежна завивка, само че дали ще бъде по този начин, следва да забележим. Днес по-скоро ще валят някакви капки, които може и да преминат в снежинки.

Но ще бъде знамение в София да имаме мразовит ден и температурата да мине 0 гардуса “, безапелационен е проф. Рачев.
В Пловдив валежите ще бъдат от дъжд,
вероятно влажен сняг, само че трайна снежна завивка не очаквайте.

В Пампорово ще има снежинки, ще вали сняг и ще натрупа. А във Варна, като изключим петък, в който се чака значителен дъжд, ще бъдат напълно естествени температури за тази част от годината.

Във Велико Търново очаквах да стане малко по-студено, само че няма да стане. В четвъртък там ще нахлуе малко по-съществена порция леден въздух, както и в съвсем цялата останала част от страната.
Валежите ще са в петък.
В Плевен пък, ще има повече превалявания, в сравнение с във Велико Търново. Там ще бъде по-облачно, а в събота вероятно се чака да завали и сняг.

Ако февруари се окаже толкоз топъл, колкото го дават, това ще бъде най-топлата зима, откогато съществуват метеорологични прогнози в България. В момента изживяваме една топла зима освен в България, само че и в цяла Европа и световно е по-топло от естественото, приключи проф. Георги Рачев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР