Проф. Пламен Киров гостува в bTV, в предаването Тази сутрин

...
Проф. Пламен Киров гостува в bTV, в предаването Тази сутрин
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Струва ми се че едно правителство на малцинството ще ходи по един много тънък лед. Най-вероятно ще има вот на недоверие

Проф. Пламен Киров гостува в bTV, в предаването " Тази заран " с мнение за политическата обстановка, основала се след изтеглянето на министрите на Има Такъв Народ от ръководството през вчерашния ден.

Според проф. Киров в Конституцията дефиниции няма. В случая става въпрос за едно политическо деяние. Оставката на министрите е персонален акт.

" От думите които чухме през вчерашния ден стана ясно че тези хора не се понасят. Правителството пристигна на власт с една мъглява стратегия. Така и не беше импортирано в Народно събрание ясна стратегия по точки. Не стана ясно кои ще бъдат целите на тази коалиция.

Мисля, че път обратно няма. Но в политиката всичко може да се чака. Политиците би трябвало да си дават сметка че по този начин не се приказва. Не би трябвало да има такива нападки. Много мъчно ще бъде на следващия ден още веднъж да седнат на една маса " - счита Пламен Киров.

" Струва ми се че едно държавно управление на малцинството ще върви по един доста тъничък лед. Най евентуално ще има избор на съмнение. Първо премиера ще би трябвало да предложи нови министри с цел да попълни състава на Министерски съвет. Ако това не мине, наложително ще се изиска избор на съмнение " - споделя той.

Ако вотът на съмнение е сполучлив, президентът ще би трябвало да завърти парламентарната рулетка. Той ще връчи първия мандат още веднъж на Политическа партия. Ако не съумеят и трите опита ще имаме служебно държавно управление и предстрочни избори в края на септември или началото на октомври.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР