Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция Пътна

...
Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция Пътна
Коментари Харесай

Проф. Олег Асенов представи тол системата пред Конфедерацията на автобусните превозвачи

Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, показа опциите на тол системата по покана на Общото заседание на Конфедерацията на автобусните превозвачи, което се организира в Пловдив.

Той напомни, че на среща при премиера Бойко Борисов с представители на браншовите организации и на изпълнителната власт беше решено комерсиалната употреба на тол системата за тежките коли над 3,5 тона да започва от 1 март 2020 година, а таксите да бъдат съобразени с предложенията на превозвачите. До 12 февруари продължава публичното разискване на плана за смяна на цените, след което следва да бъдат утвърдени с решение на Министерския съвет.

Тол системата ще започва с такси за към 3100 км автомагистрали и първокласни пътища, означи проф. Асенов пред Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„ Съгласихме се с обективната реалност, която ни представяте. Целта е да се преодолее неналичието на задоволително финансови средства за построяването и поддържането на пътната инфраструктура като се вкара справедливият принцип този, който разрушава повече, да заплаща повече “, сподели още той.

В началото на февруари превозвачите ще могат да употребяват тол калкулатора на уеб страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg, който ще бъде пренастроен, според новите такси в цената.

Таксуването посредством електронната система в България е автоматизирано като отчитането на изминатото разстояние по платената пътна мрежа може да стане по два метода – с бордово устройство или с маршрутна карта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР