Проф. Огнян Кунчев, математик от БАН, изчислява, че с това

...
Проф. Огнян Кунчев, математик от БАН, изчислява, че с това
Коментари Харесай

Огнян Кунчев: С това темпо на зараза ще останем без легла до края на месеца

Проф. Огнян Кунчев, математик от Българска академия на науките, пресмята, че с това повишаване на новите случаи и разпространяването на ковид до края на месеца легловата база ще бъде изчерпана. Много е допустимо това да се случи с интензивните кревати и по-рано, защото към момента сме на дъното по имунизирани.

Статистическото число от 3500 приблизително на ден новозаразени на база за седмица би трябвало да се умножи по 4-5, т.е. към 10 000 на ден се заразяват. Огромна е скритата заболеваемост у нас, защото не се тестваме, счита Кунчев. Те обаче не престават да популяризират болестта, а и една част от тях са безсимптомни.

Евентуално понижение на случаите не може да се чака по-рано от 10-15 дни и то при въвеждане на строги ограничения незабавно.

Според Кунчев, времето на зелените документи беше до тук, няма време за тях и такива ограничения, с цел да издържи системата до края на месеца. Припомняме, че през вчерашния ден в Министерство на здравеопазването се обсъждаха новите ограничения, препоръчани от основния здравен контрольор Ангел Кунчев, които плануват два различни разновидността - стягане на режима или работа за бизнеса със документи. Решение се чака през днешния ден или на следващия ден, съгласно анонса на здравния министър Стойчо Кацаров.

Инфекционистът Трифон Вълков в студиото на Нова телевизия съобщи, че фактически сътрудниците в лечебните заведения са изцяло изчерпани като сили. Вече 600 дни те работят в тази конюнктура, година и половина ограниченията са на ръба, съобщи Вълков. Според него у нас към този момент е потвърдено, че " меки " ограничения не работят. Ако отчасти се съблюдават в огромните градове, то по дребните обитаеми места това не се случва. Това демонстрира опита, разяснява Вълков и уточни, че също съгласно него въвеждането на достъп със документи е мярка, която е трябвало да бъде въведена още преди време. Сега към този момент е късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР