Проф. Николай Витанов с публикация в социалната мрежа Фейсбук:Кратка информация

...
Проф. Николай Витанов с публикация в социалната мрежа Фейсбук:Кратка информация
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ами, щом като имаме сладко спинкане, да се готви следващият, дето ще го взривят

Проф. Николай Витанов с обява в обществената мрежа Facebook:

Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 година

И така, цветущ ви терористичен акт. И това доживяхме. Държавата е мощно отслабена, тъкмо по проект. Писах ви за политтехнологията,при която една страна се хвърля в безпорядък, с цел да бъде по-лесно управляема извън. Приложена в Румъния, приложена и в България. Ето ви я. Днес основния прокурор, на следващия ден президента. Няма значение. Важното е страната да е в безпорядък. Между другото, проведен с месеци терористичен акт е проспан. Много радостно, като се замисли човек, нали по този начин. Ами, веднага като имаме сладко спинкане, да се готви идващия, дето ще го взривят.

В България нещата си вървят по проект. Нали помните какво ви писах. И споделила кравата – му-у-у-у-у. Чула козиката и споделила - Ме-е-е-е-е-е. И почнали салтоморталетата. Сценарият е Учителят Уешиба – точка 2 – желаете власт, на ви власт. Чакаме точка 3.

Поста ми за европейските полезности провокира голям плач. Защо ревете, бе, откри се някой да ви изброи това, pа което ревете и по какъв начин го спазвате. Вчерашния атентат сподели, че по никакъв начин не го спазвате. Но за какво е по този начин? Много просто, само че не можете да го обясните, тъй като от плач не ви остава време да попрочетете и да помислите. Ето ви нещо за размисъл. За да разбиеш едно общество, би трябвало вътре да напльокаш малцинствени групи, които да влязат в спорове с болшинството и да го отслабят. Разбито общество – слаба страна, можеш да я крадеш и правляваш извън колкото си искаш. Как напльокваш малцинствените групи? Като напльокваш полезности, дето всички би трябвало да съблюдават за тези групи, а тези групи въобще да не ги съблюдават. И ето ви споровете – програмирани. Така ли е? Така е. Ето – пред очите ви е – страната е към този момент толкоз отслабена, че измежду бял ден се прави и както се оказва, плануван от месеци атентат против основния прокурор. Е, къде са европейките полезности. Писах ви къде са – това е миражът, който се демонстрира на магаренцата, до момента в който ги бият с камшика. Прочетете отново поста ми.

Ама какво било при руснаците. Много просто – те не имат вяра на този мираж и не парадират с европейските полезности. Нали по този начин. А за какво е по този начин? Ами не желаят да си разрушават обществото на малцинства, непрестанно търсещи спорове с болшинството. Затова.

Хайде стига за българската политика.

Сега за войната. Чакаме си юруша. Докато чакаме, вършим анализите според Клаузевиц.

И така юрдечета мои крякащи – Карл декор Клаузевиц (ден 5)

Четем по какъв начин при юруша украинската войска като се ускори и като обкръжи съветската, ще и види сметката. Обкръжаването на противниковата войска обаче и сложна работа. Клаузевиц ни споделя, че обграждане се прави, с цел да се отрежат пътищата за оттегляне на противниковите сили. Проблемът, написа Клаузевиц е, че обособените колони или армии, ориентирани да обкръжават неприятеля, ще бъдат токова отдалечени една от друга, че няма да са в положение да вземат присъединяване в един и същи пердах по едно и също време. Противникът, намирайки се в центъра, ще може да се бори с всички тях посредством една и съща войска и може да ги разгроми една по една. Това може да нулира всички прерогативи, подбудени от обкръжението. Така, при равни сили, страната, която обкръжава е в по-слабо състояние от страната, която е обкръжена.

Хайде сета, да използван тези мисли на Клаузевиц към войната в Украйна. Най-напред към Бахмутската месомелачка и след това – към упования напред. При Бамутската месомелачка силите са почти равни като бройка, като отчетем какво има украинската войска по линията Константиновка – Краматорск. Следователно, обкръжението е неизгодно по Клаузевиц. Това изяснява съветската тактичност на месомелачкака – нямаме цялостно обграждане, на противникавите сили са под подобен напън, че украинската войска би трябвало непрестанно да хвърля нови елементи, с цел да избавя ситуацията под огъня на превъзхождащите съветска артилерия и авиация. Месомелачката работи и това отслабва потенциала за напред, както и за украинска победа във войната.

Следва юрушът. Какво ще прави този напред? Ще обкръжава градове при равна бройка и при липса на артилерийско и въздушно предимство? Есенните юруши можеха елементарно да бъдат спрени. Руснаците избраха тактическо оттегляне, с цел да си запазят живата мощ и пуснаха месомелачките в деяние. Този път обаче, руснаците няма да отстъпват. Украинската войска е решила да даде решителното стълкновение и то при условия, неизгодни за нея съгласно Клаузевиц. Някои украински генерали виждат това и се мъчат да протакат. Това още повече утежнява нещата със възможностите за юруша, защото руснаците започнаха да нанасят масирани превантивни удари. Юрушът би трябвало да почва. Максимално скоро. Или руснаците ще го удавят в кръв, преди да е почнал. След което следва декор Молтке – като нямаш войска, губиш и територия. Гледаме.

Да спрем дотук. Има огромна разликата в равнищата на Карл декор Клаузевиц и Крякан декор Юрдековиц. Чакаме подкрякванията на Крякан декор Юрдековиц или с други думи казано – на Кряканчо от Юрдековица. Сили се Кряканчо, съска колкото може, само че най-голямото му достижение е, да каже, че аз съм бил юрдек. Крякнчо-о-о-о, концепцията за юрдека я постанових аз, нали по този начин. Хайде в този момент, ти си измисли друга концепцияи я наложи. Ама не можеш. Затова крякаш неизвестен по ъглите, та да не те вижда никой. Че види ли те, може и да те познае. И тогава ще стартира същинската забава.

Следват рубриките

Политологията – (Ден 125)

караме нататък с политическия спор. Политическият спор беше сблъскване и противоборство на разнообразни социално-политически сили, свързани с политически субекти със желания за реализация на политически ползи и цели, свързани с битката за взимане на властта и нейното преразпределение.

И така, няколко дни ще потичаме па ъглите, с цел да забележим какви типове политически спорове има. И като тичаме по ъглите, бавно ще класифицираме настоящия политически спор у нас.

Бегом към ъгъл 4 - ъгълът се назовава количество на участниците. Понеже преглеждаме политически спорове, оставяме настрани монополярния спор – т.е. човек конфликтува самичък със себе си. Като почна разказите за логиката на психиката, ще ви го обсъдя и него. Политическите спорове са най-малко биполярни – има минимум двама участника. Това е когато властта да вземем за пример е концинтрирана в двама индивида – Цезар и Помпей в Рим да вземем за пример. В татковината споровете са мултиполярни – има повече т двама участвици.Гредате из Народното събрание – мултиполярен спор (и като броите участниците, да не забравите президента). Значи – у тоз властица, у оня властица, задоволително властица да се драчи с останалите, сиреч да взе участие в мултиполярен кофликт. Държавата гърми, бомби търмят по пътищата, но карай да върви. Ето ви

Закон на Витанов: мултиполярният спор постоянно еволюира до биполярен, преди да се позволи.

Дали ще са хватки за лишаване на власт, дали ще са бомби – пътища за еволюция от мултиполярен към биполярен спор – доста.

Следващият ъгъл се назовава форма на проявяване на спора. Имаме мирни и немирни ковфликти. Ганьо декор Балкан избира да вика. Ама понякога спора по нашите земи става непослушен, такованка.

Накрая през днешния ден – ъгъл 6 – степен на развиване на спора. Биват латентни и открити. Тук имаме

Закон за Витанов кръговрата на спора: Всеки открит спор води до латентни такива. А предназначението на латентния спор е да стане открит.

Ами по какъв брой ъгли ще тичаме още, бе Витанов? Ъглите са 12, значи още 6. Тичането продължава на следващия ден.

Следва малко демография от книжката

Витанов, популационна динамичност и национална сигурност, 2005 година (ден 83)

Днес единствено един откъс от страница 119 от книжката, който е индикативен за идиотската ситуция, в която се намира обществото ни.

... Един от създателите на този труд (Н.В) направи опит, като употребява ученическите си познания и кандидатства за работа в строителството, с цел да види, каква е разликата в заплащането на труда му като старши теоретичен помощник и труда му като строителен служащ......След като показва уменията си, на създателя му бе препоръчана месечна заплата, почти трикратно надвишаваща настоящата му заплата. След общителния отвод, предлагането за заплащането беше нараснало с 10 %. След вторят отвод, шефът на компанията се поинтересува за какъв брой и къде работи сега по този начин упоритият претендент. Като чу, той поклати глава и с бащински глас попита за какво създателят си унищожава живота с тая просвета при тия дюлгерски умения...

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура. Писано през 2005 година.

И се питате, за какво мозъците изтичат в чужбина. Отговорете си сами.

Спираме за през днешния ден.

Следва рубриката

Въпросите и отговорите на Витанов

Колко дни към този момент е годна прогнозата на Витанов за лечебни заведения, празни от Ковид – 285. Я-а-а-а-а, станаха 9 месеца, Че и десетият почнал.

Колко дни към този момент е годна прогнозата на Витанов, че няма да има дифузно разпространяване на Ковид вируса – 389. 1 година и 24 дни. Вече имаме прогноза на Витанов, чиято годност трансферира 1 година. Летвата за тези, които ще проучват и предвиждат идващите пандемии е вдигната много високо. И още ще се вдигне.

Та в тая графа подкарахме теорията и практиката на спора.

Въпрос – по какъв начин характерът на ковфликта зависи от субективното усещане? Казват, че спорът имал облик. Един вижда един облик, различен вижда различен облик. От какво зависи тая работа – кой какъв облик на спора вижда. О три неща.

1. Представата а самия себе си. Като се разсъни, Крякан декор Юрдековиц се оглежда в огледалото, какъв е интелигентен и хубав. Не смее да пита огледалото, че не знае какво ще му отговори (няма да подпалва спорове до момента в който е още в къщи, я!). Излиза на открито и като види другите какви са грозни и глупави, потрива ръце и денят стартира.

2. И като види другите какви са грозни и глупави значи. По научному казано – като схване другите участници в конфликтната обстановка. И знае Крякан, че споровете ще почнат. И почва да тренира. Я-я-я-я-я, непокрито паве. Пльос шкембето на павето. Повече пот в тренировките, по-малко болежка в багра.

3. Възприемане на околната социална среда. На някои таз околна среда им харесва. На множеството у нас обаче, не им харесва. Как беше в песничката на бате Асен.

Вчера така ми се случи,

че от нашего брата,

моя благосклонност получи

мощен удар в ребрата

Това си е неподходяща социална среда. И като по този начин – пердах по муцуната на нашего брата. Казано по научному – възприемането на околната среда елементарно води до облици, предполагащи спорове. И така, ден, след ден, след ден.

Хайде стига за през днешния ден, че почва парламентарният спектакъл, а той не е за изпускане.

Желая здраве и триумфи и дано вирусите и войната да ви подминават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР