Проф. Николай Слатински, текстове във Fаcebook. Групирането им и заглавието

...
Проф. Николай Слатински, текстове във Fаcebook. Групирането им и заглавието
Коментари Харесай

Николай Слатински: Ако путинистите превземат властта, България ще...

Проф. Николай Слатински, текстове във Fаcebook. Групирането им и заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

СТРАТЕГИЯ НА ПЛЯЧКОСВАНЕТО

(РАЗСЪЖДЕНИЯ СЛЕД ПРОЧИТАНЕТО НА ЕДНА КНИГА, МАКАР И НЕ СЪВСЕМ ПРЯКО СВЪРЗАНИ С НЕЯ)

Анна Рийд,.

Известно време тази книга беше измежду книгите, които чета, като непрекъснато ту прочитах нещо от нея, ту други я изместваха от вниманието ми.

Но Анна Рийд ме бе впечатлила с по-рано излязлото у нас нейно вълнуващо произведение „ Ленинград: Трагедията на един град под блокада, 1941 – 1944 “ и твърдо бях решил да дочета и опуса ѝ за Украйна, макар известната ми вътрешна опозиция.

А четенето вървеше релативно по-бавно, заради две аргументи:

Първо, съществена част от първата половина на тази книга бе за историята на Украйна и за събитията до 2014 година

Второ, някак много отчуждено и невъзмутимо бе написаното първоначално – като показна безпристрастност и дословна вивисекция...

Но постепено нещата потръгнаха и в този момент мога да кажа, че това е отлична книга, която си заслужава да бъде прочетена от проукраинците измежду нас, само че още повече – от тези, които са прорашисти.

Изключително!

И познавателно.

И поучително.

И покъртително.

Знам, че мнозина, които в този момент поддържат Украйна, до неотдавна (допреди Войната) малко са знаели и съвсем не са се интересували от Украйна.

Сега могат да запълнят някои празноти в знанията си! А в това време да осъзнаят, че са на вярната страна – и на Войната, и на Историята...

...

В същото време книгата на Анна Рийд несъзнателно (или волно) ме накара още веднъж да се замисля за България.

Ние за годините на Прехода повторихме прекомерно доста неточности, направени и от украинците. Нашият шанс е, че Черно море ни разделя от уродливата Русия на Путин. Относително надалеч сме от това дяволско изчадие и по тази причина някои възмездия ни се разминават. Засега. Само към този момент. И не задълго.

Украйна е извадила късата съчка – да е комшия на Путинова Русия. И да бъде на острието на рашистката великоимперска настъпателност.

Няма за какво да се лъжем – Путинова Русия е монстър, тя е безчовечен израстък по периферията на Европа и метастазите му елементарно могат да се пренесат върху европейския организъм.

ЗА ЕВРОПА НЯМА ПО-СТРАШНА ОПАСНОСТ ОТ РУСИЯ НА ПУТИН!

Путинова Русия е най-голямата опасност за самото битие на Обединена Европа.

Путинова Русия може да стане проклятието за нашата толкоз красива, по този начин привлекателна, сантиментална и самодоволна Европа...

В Русия протичат грозни, уродливи процеси, там шовинизмът минава в сатанизъм.

В Русия става и извънредно, и ужасно.

Нови и нови пластове от обществото се разболяват от безумство, от ненавист към всичко Друго, от злоба към всяка Различност и пренебрежение към всякаква Нормалност.

Управлението на Путин претърпя призрачен неуспех – то не можа да построи просперираща, развита, демократична, цивилизована страна.

Цели райони в тази Русия живеят мизерно, незаконно, алкохолизирано, с непредставима за европейците ниска хигиенична просвета, с тоалетни в двора вид дъска с дупка.

Икономиката на Путинова Русия е нискотехнологична, 95% от нейните приходи са от износ на стратегически първични материали – петрол, газ, уран, диаманти, черни и цветни метали, дървесина...

Това е тотално неправилен път за битие, това е задънена улица.

Нищо ново, дейно, продуктивно, ориентирано към хората и Човека в Русия не се основава. Всичко е импорт – легален, полузаконен, полунезаконен, контрабанда!
Подобно битие е обречено...

И по тази причина през последните десетина години Путин и проведената му незаконна група, която завладя Русия, избраха различен път. Избраха го напълно умишлено и безусловно цинично.

Като не могат да основат нищо изобретателно, като не могат да създадат страната си богата и ефикасна, подредена и благополучна, те като хищници взеха решение да се отдадат на разграбване.

Това е тяхната тактика, в случай че жестокостта и плътоядството на хищника могат да се нарекат тактика.

Това е СТРАТЕГИЯТА НА ПЛЯЧКОСВАНЕТО.

„ Стратегията “ на отнемането у другите на всичко, което ти самичък не можеш и не умееш да създадеш, само че искаш да имаш и си решил твърдо да имаш.

Огледайте се в близост – само че с очите и хищността на Путин и неговата проведена незаконна група.

Огледайте се на Север, на Юг, на Изток, на Запад. И си отговорете – къде има за разграбване и за грабене, за заграбване и завладяване?

Къде?!

Как къде!?

Само на Запад.

Само в Европа.

Ето това е вероломната, мракобесна Цел на Стратегията на плячкосването.

Путин и незаконната му тайфа са си сложили като стратегическа цел плячкосването на Европа!

Не, това не са страшни смехории и смешни страшки.

Това е самата Истина. И тя може да се окаже самосбъдваща се Съдба, Участ, Орис, Карма на Европа.

Путиновите пълчища се облизват хищно за всичко, което има Европа. А колкото има Европа, никой различен няма. И Свобода, и Нормалност, и Социална отбрана, и Човешки права, и Жизнен стандарт.

Грабежите в Украйна – на перални, микровълнови печки, хладилници, фризери, тоалетни чинии, съоръжение на лечебни заведения, на детски ясли и градини, на учебни заведения и университети - това е точно Стратегията на плячкосването.

Както в миналото варварските племена са препускали из Европа и са я плячкосвали при Залеза и след Кончината на Римската империя.

А

Обекти на плячкосването са и дамите. Понякога първо те. Зверски изнасилвания – ето какво носят варварските племена на Земите, които опустошават и плячкосват.

Нека изрожденците, итеенците, радевистите и бесепарите не си вършат илюзии – техните майки, съпруги, сестри, дъщери са в същата заплаха пред лицето и слабините на варварските пълчища. Вижте какво правеха тези пълчища в превзетите украински територии – те не подбираха – изнасилваха брутално, на глутници и по доста пъти и проукраинските украинки, и проруските украинки, и рускините, и татарките, и българките. Да, и българките...

Всички попадаха под тяхната животинска сласт.

Точно както Червената войска изнасилваше чудовищно, на орди, неведнъж, в това число с бутилки и цеви на автомати и руските дами, оказали се в хитлеристки плен – наред с германките.

Насилието дотолкоз е станало присъщо за тази уродлива страна, че няма значение дали на власт в нея са болшевики, ленинисти, сталинисти, брежневисти, чекисти, кагебисти, путинисти. Насилието е част от нейната така наречен политическа „ просвета “. Това е страна, която названието и управниците си мени, само че вътрешната нужда от свирепо принуждение – не.

Мъченията, издевателствата, изтезанията, пребиванията, насилията, изнасилванията, чупенето на глави, крака и гръбнаци, пречупванията на душевности, достолепия и вярвания – това е методът по който се прави разправата с всички и с всеки, за всичко и за всяко безчинство, наречено мисъл, позиция, принцип, разбиране.

Ние българите видяхме това с цялостна мощ:

сталинистките сътрудници в ръководството на българската страна първо унищожиха под корен интелигенцията, мислещите, кадърните, образованите, политически дейните, опозицията като цяло (помним какво се случи с Никола Петков).

А след това се разправиха и с локалните комунисти, интернационалисти, социалисти и опортюнисти вътре в личната им партия (помним какво се случи с Трайчо Костов).

Съветската репресивна система е настроена към принуждение, към груба мощ, към побои и безпощадно смазване на тялото и душeвността на всеки, попаднал волно или несъзнателно под нейната машина.

И има стопроцентова възможност това да се случи в България, в случай че путинистите завладяват властта у нас и се настанят по всички равнища на страната. Тогава България ще стане една огромна Буча. Защото, което тази система може да прави със своята машина за принуждение.

...

Европа е в неволя! Ужасна неволя. От оня Хитлер насам не е имало такава неволя, пред която е изправена Европа. Само че днешният Хитлер има нуклеарно оръжие...

Ако Европа не се опомни, чакат я нови тъмни епохи – като тези, когато Европа осиротя без интегриращата мощ на Римската империя.

...

Но да се върнем към книгата на Анна Рийд.

Тя е предизвестие. Тя е с отворен край. Защото написаното в нея е до пролетта, до началото на лятото на 2022 година.

Всеки от нас може да я допише, тъй като всички ние знаем какво последва по-късно.

И би трябвало, длъжни сме да осъзнаем какво може да последва – от през днешния ден нататък...

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР