Проф. Николай Неновски, който вчера президентът Румен Радев назначи за

...
Проф. Николай Неновски, който вчера президентът Румен Радев назначи за
Коментари Харесай

Румен Радев прати в БНБ критик на еврото

Проф. Николай Неновски, който през вчерашния ден президентът Румен Радев назначи за член на Управителния съвет на Българска народна банка от своята квота, считано от 13 юни, се оказа съперник на влизането на България в еврозоната, оповестява „ 24 часа “.

На 4 януари 2020 година ЕКИП (Експертен клуб за стопанска система и политика) разгласява публикация на проф. Неновски, в която той назовава желанието за влизането на България в чакалнята на еврозоната нелепост: „ Никак не разбирам полемиката за участие, за кандидатстване, за чакалня, за трен, за домашно, и за прочие мъчителни физически и умствени придвижвания в посока към еврозоната. В другите страни такава полемика няма (дори в Румъния нещата стоят по-внимателно) “.

Неновски е икономист, учител в УНСС, бил е член на Надзорния съвет на Българската банка за развиване, работил е в Българска народна банка. Според обществената му визитка той е приключил стопанска система в Държавния университет в Москва, учил е и в Швейцария и Франция, написа Фактор.бг.

В изявление пред " 24 часа " през 2012 година в отговор на въпрос " Идеята за еврото илюзия ли беше? ", Неновски дава отговор: “Не, сама по себе си не беше, неверен беше методът на налагане на еврото. Оттогава до през днешния ден еврото не се базира нито на доверие, нито на власт, нито пък на стока, котва отвън банковата система. А парите по формулировка са или доверие, или власт. Днес еврото е пари, непокрити с нищо, в последна сметка - дългови пари, покрити единствено с налозите, а в днешния миг с налозите на германците, които могат да ги платят или не. “ /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР