Проф. Николай Марин е избран за нов ректор на Югозападния

...
Проф. Николай Марин е избран за нов ректор на Югозападния
Коментари Харесай

ЮЗУ избра научния ръководител на Иван Гешев за нов ректор

Проф. Николай Марин е определен за нов ректор на Югозападния университет " Неофит Рилски " - единствено няколко седмици откакто историкът Стефан Дечев заяви за от управлявания от Марин Правно-юридически факултет.

Юристът е определен с 275 от 339 гласа от общото заседание на ЮЗУ на 14 декември, до момента в който в МОН към момента тече инспекцията по сигнала на Дечев.

Досега ректор на ЮЗУ беше, който КПКОНПИ разследваше за спор на ползи и санкции с 142 300 лева поради противозаконни бонуси.

Марин е правист, а през 2020 година се прочу като теоретичен началник на новоизбрания по това време основен прокурор Иван Гешев.

Гешев, който е ученик на правната школа на Академията на Министерство на вътрешните работи, внезапно реши да се отдаде на научна активност в региона на интернационалното право.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов също се оказа докторант в ЮЗУ малко откакто беше отхвърлен от кабинета " Борисов 3 " през 2020.

" Очевидно българската страна няма суверенитет на територията на юг от Бараково, най-малко що се отнася до МОН. Смятам, че тези практики ще продължат. Югозападният университет остава едно феодално притежание на семейството Юруков и на семейството Марин ", разяснява Стефан Дечев в изявление за БНР след промяната на ректора.

Той счита, че Марин е посочен от предшественика си и се усъмни в легитимността на решението на Общото заседание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР