Проф. Николай Габровски е номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС. Президентът

...
Проф. Николай Габровски е номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС. Президентът
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер

Проф. Николай Габровски е номинацията за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Президентът Румен Радев връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС - първата по бройка парламентарна група. Два месеца след предварителните парламентарни избори стартира процедурата по сформиране на постоянно държавно управление.

ГЕРБ-СДС дойдоха на " Дондуков " 2 в 10 часа и на техен представител президентът ще връчи мандата за сформиране на кабинет.

" За мен е чест и въпрос на дълг България да има работещо държавно управление. За страдание България в този момент е на кръстопътя на голям брой рецесии – икономическа, обществена, имаме сериозен мигрантски напън, който даде жертви. Продължаваща към този момент втора година политическа рецесия ", сподели проф. Габровски, откакто получи проучвателния мандат от президента Румен Радев.

" Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от борбата и да е по-близо до експеркнвото, до професионализма, с цел да може България по-леко да мине през този сложен исторически миг, в който се намира ", уточни още той.

Президентът уточни, че чака до 7 дни Габравски да предложи кабинет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност.

" Преди 40 дни тъкмо с ПГ на ГЕРБ стартира серията от съвещания преди връчване на изследователски мандат. Както тогава и в този момент желая да заявя, че като първа политическа мощ вашата отговорност е най-голяма ", сподели Радев.

" Силно се надявам, че спомагателното време, което отпуснах за съвещания, е спомогнало за намиране на удачна формула за сформиране на кабинет и за търсене на задоволителна политическа поддръжка в Народното събрание ", призна той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР