Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той

...
Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър председател. Той одобри първия изследователски мандат от президента Румен Радев на „ Дондуков ” 2.

Държавният глава съобщи, че чака в 7-дневен период да предложите състав на Министерския съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност.

Проф. Габровски от своя страна даде обещание, че ще постави всички старания.

„ За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността “, съобщи проф. Габровски, който е съдов хирург, работещ в „ Пирогов “.

Д-р Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов " е от 1997 година.
Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 - основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР