Проф. Николай Джагаров е доктор на техническите науки. Дългогодишен преподавател

...
Проф. Николай Джагаров е доктор на техническите науки. Дългогодишен преподавател
Коментари Харесай

Проф. Николай Джагаров: Корнелия Нинова е политически ренегат

Проф. Николай Джагаров е лекар на техническите науки. Дългогодишен учител в Технически университет – Варна. От 2007-2011 е началник катедра „ Електроснабдяване и електрообзавеждане ” в ТУ – Варна. От 2013 – до в този момент – професор във ВВМУ, факултет „ Инженерен ” и катедра „ Електротехника ”. Много години е член на Българска социалистическа партия. 18 години е бил ръководител на районен съд „ Приморски “ – Варна.
Проф. Джагаров, за какво спада доверието на хората в Българска социалистическа партия, съгласно Вас?
Защото изменихме програмата си и се отдалечихме от изначалните си хрумвания. Първо, поради устрема ни да бъдем признати от другите европейски партии пренебрегнахме доста от левите хрумвания. Последната управническа стратегия на партията беше направена от външни хора по поръчка на управлението. И на второ място, ние губим въздействие измежду хората и поради политиката, която вършим, тъй като тя не е лява. С днешна дата управлението на партията не приема друго мнение, с изключение на наложената линия на ръководителя. Всеки, който изкаже друго мнение бива разгласен за вътрешна съпротива. Това е погрешно и нездравословно за Българска социалистическа партия. Нека да напомня, че след 10 ноември 1989 година, в партията имаше разнообразни отзиви, течения и позиции за това, каква да бъде тя. Сега всеки, който каже друго мнение бива обявяван за инакомислещ. Това е безусловно неправилно.
Как си обяснявате това?
С незадоволителната политическа просвета в управлението и разбирането му за лява политика изобщо. То носи цялостната отговорност, за всичко, което се случва в партията. Нека да забележим и какво се случи по време на пандемията – управлението на Българска социалистическа партия отхвърляше всички ограничения препоръчани от държавното управление и заявяваше, че са неправилни. Същевременно то не предложи нито една действително работеща и настояща мярка. Когато има такива спешни моменти, в другите страни партиите се сплотяват за намиране на излаз, тъй като той не е по силите единствено на една политическа мощ. И в тази обстановка управлението на Българска социалистическа партия сгреши. Днес хората не ни имат вяра, тъй като моралът отсъства в дейностите на управлението. Как да чакаме хората да ни повярват и да ни поверят власт, откакто непрестанно излъчваме кавги? Нали демонстрираме, че не можем да се оправим със личните си проблеми, с цел да убедим обществото, че можем да решим проблемите на страната?
В последно време ГЕРБ стартира да излъчва ясни леви политики. Какъв е Вашият прочит?
Не единствено ГЕРБ. Дори в Европейски Съюз, а и освен, се случва тъкмо това – десни партии да излъчват леви политики. Причината е в това, че демократичният модел е към този момент изцяло злепоставен. Повече от всеки път през днешния ден е нужно мощното наличие на Българска социалистическа партия с ясно изразени леви хрумвания и политики. Но не се заблуждавайте, така наречената лява политика на ГЕРБ не е откровена и солидарна към хората, само че заблуждава гласоподавателите. За страдание Българска социалистическа партия не предлага мощен ляв план за отбрана на ползите на хората, какво общество да бъдем и какви полезности и идеали да изповядваме. В изказванията си управлението на партията не споделя думата „ социализъм “. Дори в последната ни стратегия думата е сменена с други. Нужна е радикална смяна на политиката, икономическия живот и ролята на страната и не с декларативни лозунги, а с ясно написани параметри.
Предстои избор за ръководител на Българска социалистическа партия, каква е вашата прогноза за изхода?
Пред Корнелия Нинова съм споделил, че политиката, която води е неправилна. Тя няма да бъде определена за ръководител на Българска социалистическа партия. Има разлика в разбиранията за лява политика от страна на членовете на партията и от страна на Нинова. Не може да оспорваш всичко градивно, да генерираш кавги, а да не чертаеш пътя.
Намеквате ли, че тя не изповядва леви хрумвания?
Тя е пристигнала от дясна партия. Как да ги изповядва? Винаги съм казвал, че на ренегати не би трябвало да се има вяра.
Казвате, че Нинова е отстъпник?
Е, по какъв начин да не е? Тя има такова леке, че на всяка нейна рецензия, отговорът на съперниците е: Ти нали приватизира „ Техноимпекс “? Можем ли да отречем това? А в този момент защитавала леви политики. Как става тази работа? Настоящото управление в лицето на Нинова няма визия, какво е това лява политика. Затова се борят с такова озлобление и озлобление против всеки в Българска социалистическа партия, който изкаже лява концепция. Дискусията в партията за пътя й е сведена до нула, а ярките имена са остракирани от управлението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР