Проф. Люк Монтание, откривател на вируса ХИВ,почина на 89 години

...
Проф. Люк Монтание, откривател на вируса ХИВ,почина на 89 години
Коментари Харесай

Почина откривателят на ХИВ вируса проф. Люк Монтание

Проф. Люк Монтание, изобретател на вируса ХИВ, умря на 89 години във вторник вечерта, оповестиха в. " Либерасион " и в. " Паризиен ".

Хората по света разясниха в обществените мрежи тъжната новина от сутринта, само че нямаше публично удостоверение. 

Проф. Монтание  печели Нобелова премия през 2008 година за откритието си дружно с проф. Франсоаз Баре-Синуси. Работи в института " Пастьор " и френския Национален център за научни проучвания, преди да се пенсионира.

Този век той става бранител на противоречиви теории, които малко понижават престижа му в научната общественост, написа в. " Либерасион ". Биологът твърди, че ДНК излъчва електромагнитни талази, или пък че аутизмът може да бъде лекуван с антибиотици. През 2017 година той се афишира против имунизацията, като декларира без доказателства, че с някои ваксини съществува риск лека бавно да бъде отровено цялото население.

Проф. Монтание излага и доста противоречива доктрина за ковид, като твърди, че е резултат от човешка интервенция. Той упорства също, че SARS-CoV-2 съдържа секвенции от вируса на СПИН . Тази негова позиция е подложена на критика доста от експертите.

Проф. Монтание се изрича в отбрана на задържаните български медицински сестри в Либия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР