Проф. Каракостов: Пикът на COVID-19 не е преминал, не трябва

...
Проф. Каракостов: Пикът на COVID-19 не е преминал, не трябва
Коментари Харесай

Проф. Каракостов: Пикът на COVID-19 не е преминал, не трябва да разхлабваме коланите

Проф. Каракостов: Пикът на COVID-19 не е минал, не би трябвало да разхлабваме коланите
23,9% са се ваксинирали в България, това е незначително количество, акцентира той

Здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че сме пречупили четвъртата Коронавирус вълна. Имаме ли мотив за утешение?

" В момента сме горе на върха, само че би трябвало да слизаме. Слизането е толкоз мъчно, колкото и изкачването. Далеч сме от това да приказваме, че пикът е минал и ние би трябвало да разхлабваме коланите ", сподели началникът клиниката по неврохирургия в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " проф. Васил Каракостов в " Денят ON AIR ".

" Единствените, които се оправиха с Ковид-19 по същинските правила на медицината, това са китайците ", разяснява той. Проф. Каракостов съобщи пред Bulgaria ON AIR, че алтернативата за справяне с пандемията е да се имунизират хората, които вероятно биха се разболели.
" 23,9% са се ваксинирали в България. Това е едно незначително количество. Изводът е, че без значение от това, че има пробив при % имунизирани, той е нищожен. Смъртността е безусловно еднообразно пропорционална с % на имунизираните хора. Колкото повече са имунизираните, толкоз по-малка е смъртността ", разясни проф. Каракостов.

" Една от аргументите за ниската имунизация е неналичието на хигиена в изрече във връзка на Ковид-19 и рецесията в общественото пространство. Всеки е в положение да възпроизведе всевъзможни типове данни. Ние дано да стъпим върху това хората да повярват и да схванат едни същински обстоятелства, учредени на числа и на достоверни източници от институти, които работят единствено това ", съобщи той.

По думите му е трябвало да бъдат взети по-категорични ограничения. " Какъвто ни е преходът, такава ни е сега и обстановката. Ние все сме по плавните неща и по тази причина сме в това състояние. Хората направиха през това време преструктуриране на системите, които считат, че не работят добре. Дошло е време, в което би трябвало да се кажат нещата такива каквито са. Няма същински бездънен разбор на проблемите, които са в нашето опазване на здравето сега ", обърна внимание проф. Каракостов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР