Проф. Иво Христов пред БНР: Логиката на войната – черно-бяла,

...
Проф. Иво Христов пред БНР: Логиката на войната – черно-бяла,
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Политическата класа в България винаги е имала слугински манталитет

Проф. Иво Христов пред БНР: Логиката на войната – черно-бяла, липсват нюанси, взаимни отстъпки и угризения. Част от подтекста на световния спор сред Запада и Изтока е затварянето на Руската черква в София.

“Затварянето на Руската черква в София е част от подтекста на световния спор сред Запада и Изтока. По време на война всичко става жертва на главната цел. Такава е логиката на войната – черно-бяла, без нюанси, без взаимни отстъпки и угризения. България не е фактор в нищо, няма гръбнак, няма лично мнение, нейната политическа класа постоянно е имала слугински нрав. Затова не очаквайте да се случи това, което се случва в Полша, Унгария, Румъния или Словакия. Традицията да се присламчваме към по-силния, както ни се коства, в съответната военно-политическа обстановка постоянно надвива ”, съобщи Христов.

Светът съгласно него навлиза доста ускорено в турбуленция.

„ И е доминиран от Съединени американски щати и нейната клиентела. Новите съперници на този ред – Китай, Русия, Индия, ще се ускоряват от ден на ден. Когато се преаранжират силите, досегашният хегемон дава ясно да се разбере, че няма да се спре пред нищо, с цел да резервира статуквото ”, съобщи проф. Христов.

Той разяснява, че външния фактор дефинира настоящето ръководство на България.

„ Виждаме доразрушаване на нежната институционална просвета. Виждаме продължение на трендовете за демографско, икономическо, политическо, ментално сриване на тази страна. Времето на нашата страна изтича ”.

Той е на мнение, че резултатите от локалните избори на районно равнище са предопределени, като изключение прави София.

„ Тлъстите дробчета са тези, които движат юнаците по полето на политиката. София е огромна хапка, а и има и символен миг “, съобщи проф. Христов.

Проф. Иво Христов не изключи опцията следващата година да има съвпадане на евровотът с предварителни парламентарни избори.

За президента и възможен негов политически план, той съобщи:

„ Неговата мощ е в това, че хем участва, хем се извисява над политическото тресавище. Но сега, в който влезе в оперативната политика, ще стане част от нея и по него ще полепнат всички мръсотии на българския политически живот и ще го завлекат на дъното. Трябва да бъде политически фактор, без да влиза в оперативната политика ”.

Всичко от деня може да откриете в секция “Новините през днешния ден “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР