Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на

...
Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на
Коментари Харесай

Майката на Даная се срещна с представители на МЗ, казусът влиза в Министерския съвет

Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на опазването на здравето и двамата заместник-министри Михаил Околийски и Петко Стефановски проведоха среща с майката на Даная Ани Стоянова, Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването. 

Пред управлението на ведомството те отново настояха за премахване на шефа на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов уточни, че като принципал на лечебното заведение, министърът на опазването на здравето е подхванал всички нужни законови стъпки за освобождение на сегашния шеф на лечебното заведение. 



По време на срещата Стоянова е осведомена за всички дейности, подхванати от страна на министерството по случая с щерка ѝ Даная, а в идващите дни следва да бъде показан и отчетът от повторната инспекция на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и констатациите в него.

Междувременно, още през вчерашния ден от Министерство на здравеопазването е разпоредена нова инспекция. Тя следва да бъде осъществена неотложно от комисия, в състава на която да бъдат включени по двама представители от ИАМН, НЗОК, Изпълнителната организация по медикаментите и чиновници от Звено „ Вътрешен одит “ на Министерство на здравеопазването. При нужда в хода на инспекцията е планувана и опция за привличане на спомагателни специалисти.



Проф. Гетов пое ангажимент на утрешното съвещание на Министерския съвет да запознае държавното управление с всички тези обстоятелства, условия и развиване на проблема.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР