Проф. Георги Камарашев даде последното си интервю като шеф на

...
Проф. Георги Камарашев даде последното си интервю като шеф на
Коментари Харесай

Камарашев: За 4 години съм получил точно 0 лева в Етър

Проф. Георги Камарашев даде последното си изявление като началник на Етър. На вчерашното Общо заседание той показа доклад за работата до момента, който бе признат единомислещо, като благодари за взаимната работа в клуба на Цанко Цветанов, на великотърновския бизнес, на Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов и, несъмнено, на кмета Даниел Панов.

Г-н Камарашев, какъв е докладът ви за досегашната работа отпред на Етър?

- Етър влезе по време на моя мандат в Първа лига и към този момент четвърта година е в елита. В момента е в рецесия, само че от всяка рецесия се излиза.

Какъв съвет бихте дали на новата клубна администрация за излизане от рецесията?

- Два съвета имам. Първият е да не позволяват грешката " основен управител ", това е огромна неточност. Треньор не би трябвало да има директен достъп до парите. Той може единствено да предлага, той може да желае и Меси да пристигна в Етър. Но Управителният съвет е този, които е наясно с финансите и има право да каже дали да вземе някой състезател или ще търси различен, който да влиза във финансовите рамки. Вторият ми съвет е новият ръководител на УС да получава заплащане. Това е работа като всички други. Не го желаех през целия си мандат, аз за 4 години съм получил 0.00 лева

Защо решихте да напуснете поста ръководител на УС?

- Ще ви кажа непосредствено - в последната година нямаше Управителен съвет, а единствено ръководител. Буквално бях " и самичък воинът е боец ", това ми костваше доста нерви, мощна ангажираност, само че мисля, че всичко си има краен лимит.
 Калоян Чакъров: Дойдохме с настройката да спечелим точки
Калоян Чакъров: Дойдохме с настройката да спечелим точки

" Положително съм надъхан за развиването на клуба "

Говори се, че задълженията на Етър са към 1 млн. лева, какво е финансовото положение все още?

- Няма такова нещо! Дълговете на Етър са тъкмо 538 000 лева Имаме подписано съглашение с Национална агенция за приходите, от всички средства, които постъпват в клуба, незабавно следва автоматизирано удържане. Плащаме си месечните вноски и даже надплащаме избрана сума, тъй че те поетапно се почистват. Нямаме никакви отговорности към напусналите футболисти, те към този момент са изплатени. Задължения за превоз нямаме, главната част от заплатите за последния месец са изплатени. Остават не повече от 50 000 лева да бъдат общо изплатени на играчите.

Неотдавна казахте, че едно от най-хубавите неща в Етър е треньорът Петко Петков. Той обаче има предпочитание да напусне, това загуба ли ще е?

- Да, би било загуба. За мен Петко Петков е извънредно добър треньор и извънредно сериозен човек. Според мен новата администрация би трябвало да се опита да го задържи. Но не тичам от истината - аз не се пробвах да го спра.

Защо тогава се стигна до напускането му?

- Той има и проблем със здравословното положение на татко си, това също е натежало. Не е имал с мен никакъв проблем, даже и да се разделим, ще се разделим като другари. Аз персонално в никакъв случай не съм му пречил. Забавих подписването на някои контракти, с цел да не стана по този начин, че с моя автограф съм утежнил работата на идващия Управителен съвет. Но моите връзки с Петко Петков са съвършени.

В последна сметка дали Етър ще има нов треньор?

- Не мога да кажа, това са въпроси към новата клубна администрация.
 Цанко Цветанов остава в управлението на Етър
Цанко Цветанов остава в управлението на Етър

Нов Управителен съвет бе определен в клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР