Проф. Габровски разказа повече за изборите в живота си, за

...
Проф. Габровски разказа повече за изборите в живота си, за
Коментари Харесай

Габровски: Желанието ми беше да допринеса с каквото мога за нормализирането на тона в политиката

Проф. Габровски описа повече за изборите в живота си, за актуалната медицина и показа своите политически позиции в ефира на „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

„ 2022 година беше по-скоро добра спрямо предходните. Тя беше добра и за света, тъй като стартира с Омикрон разновидността на COVID-19, а това беше началото на края на пандемията “, показа неврохирургът.

За решението му да влезе в политиката той сподели: „ 2023 година е сериозна за развиването на страната. Политическата рецесия и повтарянето на избори със подобен резултат основават безпокойствие. Очакването за нови избори през март или април, а евентуално и непоследните за годината бяха катализатор за решението ми. “

Проф. Габровски съобщи, че постоянно е бил демократ, с европейски и евроатлантически полезности, и постоянно е бил пореден. Тази посока не предстои на полемика и постоянно е ясно заявявана, бе безапелационен той.

За изборите, които прави той споделя: „ Медицината постоянно е била леговище, място в което можеш да бъдеш потребен. Човек би трябвало да надгражда. В операционната сме потребни за един човек, а част от решенията, които се взимат на други равнища са значими за доста хора. “

На въпроса дали би траял да се занимава с политика, той сподели, че не би дал отговор изрично. „ Желанието ми беше да допринеса с каквото мога за нормализирането на тона в политиката, за реализиране на диалогичност най-малко по някои съществени тематики “, уточни Габровски.

За войната в Украйна той сподели: „ България като част от европейското семейство може да има единствено една единствена позиция – Украйна би трябвало да бъде подкрепена по всички вероятни способи. Това е една страна, в чиято територия влязоха непознати войски. “

Проф. Стефан Габровски, татко на проф. Николай Габровски описа повече за рода – от опълченеца на Шипка до печатницата на Каравелов. За патриотизма проф. Николай Габровски споделя, че това е „ родолюбие, да чувстваш къде са корените ти, да си подготвен на някои жертви за това “. Според него това е самостоятелно чувство. „ Самият факт, че в рода ти има хора, които са рискували живота си за България не може да промени напълно чувството ти, само че е реалност, че макар опциите да остана в чужбина съм тук “, показа професорът.

Той сподели за избора си да остане в България, че „ чувството, че може да си потребен за нещо в страната си е мощно “. „ Някой би трябвало да направи нещата да се случват “, уточни Габровски.

Професорът счита, че младежите стартират да се завръщат. „ Аз имам вяра “, разясни той.

В България в медицината чисто софтуерно изискванията се трансформираха, ние преминахме столетия, това е значимо за един доктор, уточни неврохирургът. По отношение на науката също доста напреднахме, добави Габровски.

Той показа, че е набожен човек. „ Съдбата и пътят на хората може да се трансформира по неразпознаваем метод, както за неприятно, по този начин и за положително. Сблъсъкът с толкоз доста ориси демонстрира, че не сме чисто материални, само че има и нещо друго, което прави света по-различен “, показа професорът.

„ Когато човек взима решение, той го взима, с цел да стане добър, в която и да е област. Винаги съм считал, че би трябвало да давам оптималното от себе си, с цел да се модернизирам. Винаги съм бил с запаси към суперлативите за „ най-хубав “. Един е добър в едно, различен в друго. Въпросът е да не си губиш времето, да се самоусъвършенстваш. И би трябвало да напредваме в познанието си “, счита Габровски.

Професорът описа повече за актуалната неврохирургия.

За българското опазване на здравето той сподели: „ Нашето опазване на здравето не работи толкоз неприятно, колкото се твърди. Времето, което би трябвало да се изчака, достъпът до лекари - в България сме с голямо преимущество. И софтуерно напреднахме. В никакъв случай не настоявам, че няма дефекти. “

Габровски е на мнение, че здравната промяна не е нещо, което стартира и свършва. Постоянно нещо се трансформира, усъвършенства, добави той. Ако преглеждаме обективните детайли може да преценим къде сме напреднали и къде изоставаме, съобщи лекарят. „ За по-големите проблеми се изисква сериозна политическа воля. “, уточни проф. Габровски.

„ Иска ми се България да откри път от тежкото състояние, в което се намира “, приключи лекарят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР