Проф. Габровски е безспорен авторитет. С оглед на създалата се

...
Проф. Габровски е безспорен авторитет. С оглед на създалата се
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Лесните пари от Брюксел свършиха. Трябват кабинет и парламент

„ Проф. Габровски е неоспорим престиж. С оглед на създалата се политическа обстановка издигането на кандидатура, която е отдалечена от партийните ядра, има смисъл. Това е опция за политическата система да излезе от рецесията “. Това разяснява пред  евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук.

Според него по формулировка третият мандат се дефинира като спешен, а има и доста условности като това къде ще отиде тъкмо той.

„ Струва ми се, че за реализирането му са нужни добра предварителна подготовка и висока политическа просвета. Нашите интернационалните сътрудници чакат от България да има устойчиво държавно управление, с цел да може страната ни да взе участие интензивно в политическия спор и при образуването на решения. Крайно време е да разберем, че нашето място е в по-задълбоченото създаване на съюзите, в които членуваме. Днес Европа се трансформира и България би трябвало да взе участие самодейно в смяната - както институционална, по този начин и политическа, която неизбежно следва “, безапелационен е евро политикът.

„ Лесните пари от Брюксел от дълго време свършиха. Планът за възобновяване и резистентност беше основан, с цел да насърчи, от една страна, промените в страните членки, а от друга - да даде икономическа поддръжка за нов вид стопанска система, обвързвана с новаторско развиване и зелена промяна. България не просто би трябвало да получи тези пари, а да ги концентрира по верен метод, с цел да имат допустимо най-голяма добавена стойност за стопанската система. Поради ред аргументи виждам, че това не се случва по метода, по който ми се желае. За да се случат промените, би трябвало да има работещ парламент, тъй като законодателството, което би трябвало да се одобри, не е малко и това е още една от аргументите за това в страната ни да има устойчиво държавно управление “, акцентира Илхан Кючук.

„ И в идващия, и в по-следващия ще би трябвало да работят дружно. Докато не го осъзнаят това, мъчно ще излезем от дълбоката политическа рецесия. Както виждате, тя е майка на всички останали рецесии. Европа се ръководи съдружно и българският политически хайлайф би трябвало да свикне с това, че би трябвало да прави компромиси и да преодолява авансово начертаните червени линии в своите лични стратегии “, безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР