Проф. Екатерина Михайлова коментира и твърденията, че президентът си прави

...
Проф. Екатерина Михайлова коментира и твърденията, че президентът си прави
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Аз съм против институцията ”служебно правителство”

Проф. Екатерина Михайлова разяснява и изказванията, че президентът си прави своя партия. " Почти всички наши президенти са изкушават да се занимават с политика след края на мандата. Неслучайно в други страни президетите при парламентарно ръководство се избират от Народно събрание. Дълги години се говореше, че президентът у нас няма пълномощия. Сега се приказва пък, че има доста пълномощия ".

 

Тя напомни, че и преди години е писала срещу служебното държавно управление. " Сега всички желаят то да се махне, само че не се знае какво и по какъв начин. Аз съм срещу тази институция. Има риск обаче, тъй като служебното държавно управление би трябвало да го отстрани Велико национално заседание. Загова в този момент депутатите търсят краткотрайни решения. "

 

Проф. Михайлова означи: " Промяната в конституцията, направена от нормално Народно заседание предстои на надзор от Конституционния съд. И имаме към този момент анулирано решение от Конституционен съд на Народно събрание за младите прокурори. Затова депутатите би трябвало деликатно да създадат измененията в Конституцията. "

 

Тя разяснява, че би трябвало да има писан текст с измененията в Конституцията и публичен спор по въпроса. " Промяната на Конституцията засягат всички. И би трябвало доста деликатно да се пипа. "

 

Проф. Михайлова съобщи: " Този парламент е екзотика. За мен това един от проблемите - има потребност от по-голяма изясненост. Не е отживяло времето си съществуването на ляво и дясно. Трябва да има някакъв ценностен взор и по това хората да се опиентират. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР