Проф. Даниел Вълчев коментира в предаването “Лице в лице” по

...
Проф. Даниел Вълчев коментира в предаването “Лице в лице” по
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: В България се отнасяме несериозно към конвенциите

Проф. Даниел Вълчев разяснява в предаването “Лице в лице” по bTV страховете от Истанбулската спогодба. По думите му се е основало публично напрежение, което анатемосало и двете страни. " 30 години след измененията демокрацията у нас си е единствено фон ", съобщи той. Проблемът е, че през април 2016 година държавното управление упълномощава тогавашния министър на правораздаването и настоящ на външните работи да подпише тази спогодба.

Тук няма огромна преднамереност, а по думите му в България се отнасяме несериозно към тези конвенции. " Захариева и нейните хора не са се задълбочили в това, което подписват ", счита той. Те биха могли да желаят по-ясни дефиниции за конвенцията, сподели Даниел Вълчев. Според него дебатът е значим, тъй като нормите от този контракт стават част от българския юридически ред. " Ратифицираме ли конвенцията, няма да имаме никакви законови благоприятни условия да я променяме ", изясни той.

" Тези, които по-късно ще поясняват какво написа вътре в конвенцията, няма да са български жители. Важно е, в България да стартираме дебата ", сподели той. Според него има неразбираеми дефиниции в конвенцията. Наред с пол се приказва за обществен пол. " Трябва да има по-ясни дефиниции. Правилно е да се пазят дамите, само че за какво да се пазят единствено на съображение пол. Логиката на правния ред е да пази по-слабия, без значение кой е той ", сподели проф. Даниел Вълчев. " Никъде в документа не се приказва за специфична отбрана на бременните дами и дамите майки ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР