Проф. д-р Виолета Божанова е назначена за председател на Селскостопанската

...
Проф. д-р Виолета Божанова е назначена за председател на Селскостопанската
Коментари Харесай

СЛЕД СХЕМАТА ЗА МИЛИОНИ: Денков назначи нов шеф на Селскостопанската академия

Проф. доктор Виолета Божанова е назначена за ръководител на Селскостопанската академия със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков.

Назначението е по отношение на отчет на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. В края на октомври прокуратурата упрекна към този момент някогашния ръководител на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов и заместник-директора на института " Пушкаров " проф. Венета Кръстева в схема за измами със земеделска земя.

 

Двамата бяха арестувани при взаимна акция на Антикорупционната комисия, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, като съгласно проверяващите, откакто е разкрито, че те променяли статута на плодородни земи и са издавали документи, че са негодни за земеделие. По този метод на терените е можело да стартира построяването на фотоволтаични централи.

 

Проф. доктор Виолета Божанова до момента е заемала поста заместник-председател на Селскостопанска академия. Тя има докторска степен по „ Селекция на културните растения “ и е професор в Института по полски култури (ИПК) – гр. Чирпан. Има дълготраен административен и експертен опит. Председател е на Издателския съвет на ССА и на Постоянната комисия по нововъведения и технологии към Академията. Автор е на над 90 научни изявления, съавтор е на 4 сорта твърда и 1 вид елементарна пшеница, 4 технологии и 1 методология. Хоноруван учител е  в Тракийския Университет – Стара Загора от 2009 година до момента.

Източник: telegraph.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР