Проф. д-р Валентин Игнатов е новият ректор на Медицински университет

...
Проф. д-р Валентин Игнатов е новият ректор на Медицински университет
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна е с нов ректор

Проф. доктор Валентин Игнатов е новият ректор на Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна. Той бе определен с болшинство от членовете на Общото заседание на университета, осведомят от образователното заведение.

Досегашният ректор проф. доктор Красимир Иванов направи доклад за активността на МУ- Варна през извънредно сполучливите му два управнически мандата. Той подчертава върху забележителното увеличение на броя на студентите, реализирането на значими и огромни планове по създаване и модернизиране на материалната база - създаване на постройката на Факултета по фармация, откриване на нови специалности и филиали в градовете Сливен, Велико Търново и Шумен, откриване на нови центрове за симулационно образование, увеличение на практическите бази, въвеждане на новаторски способи на образование, високата акредитационна оценка и чудесно качество на образованието. Към момента в МУ-Варна се образоват общо 5879 студента, от които 1700 задгранични от 49 страни.

За ръководител на Общото заседание бе определен проф. доктор Красимир Иванов, а за заместник-председатели проф. доктор Росен Маджов и проф. доктор Вилиян Платиканов.

Представени бяха мненията на Контролния съвет за осъществяването на бюджета за 2019 година и за проектобюджета за 2020 година Избрани бяха също членовете на мандатната комисия и комисията по избора, членове на контролния и университетския съвет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР