"Проф. д-р Тодор Кантарджиев е незаменим лекар, учен, учител и

...
"Проф. д-р Тодор Кантарджиев е незаменим лекар, учен, учител и
Коментари Харесай

НЦЗПБ: Кантарджиев е незаменим лекар, учен, учител

"Проф. доктор Тодор Кантарджиев е незаместим доктор, академик, преподавател и уредник. За девет години като шеф той построи новия образ на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Превърна го в жив организъм ". Това написа в отворено писмо от чиновниците на центъра в поддръжка на професора, адресирано до президент, министър председател, здравен министър и партийни централи.

"Ние, работещите в Националния център по заразни и паразитни заболявания показваме дълбокото си отвращение, неразбиране и противоречие с непредвиденото освобождение на проф. доктор Тодор Кантарджиев от поста шеф на НЦЗПБ ", се споделя в писмото.

Там написа още, че отсъствието му без никакво подозрение, ще докара до усложнение в осъществяването на редица основни национални и интернационалните задължения на НЦЗПБ.

"Ще бъде забавено построяването на единствения по рода си Център за подготвеност в региона на инфекциите и имунитета, както и на десетки научно-изследователски планове “, споделят чиновниците в НЦЗПБ. Те показват още, че преодоляването на пандемията в сегашния миг се дължи значително на неговите изпреварващи решения, рационални препоръки и навременни дейности. "Той и екипът му откриха английския вид на ковид на наша територия и алармираха за него седмици преди третата вълна на Ковид-19. Проф. доктор Кантарджиев е човек, който не бяга от отговорност, който взима непопулярни решения и споделя истината такава каквато е, поставяйки преди всичко грижата за здравето на хората и националния интерес ", написа в писмото. В него освобождението на професора от поста се дефинира като несвоевременно, несъответстващо и неконструктивно.

"Това безпричинно уволняване, маскирано като законно пенсиониране, е опит за въвличане на политиката в една надпартийна научна и академична институция! Настояваме проф. доктор Кантарджиев да бъде възобновен на поста шеф на НЦЗПБ в името на науката и за положителното на хората! ", приключват чиновниците на НЦЗПБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР