Проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – кандидат за министър на

...
Проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – кандидат за министър на
Коментари Харесай

Проф. д-р Славчо Томов е номиниран за образователен министър

Проф. доктор Славчо Томов, д.м.н. – претендент за министър на образованието и науката. Роден е през 1962 година в град Левски. Притежава научна и просветителна степен – лекар по медицина и лекар на науките. Има добити специалности по “Акушерство и гинекология ” и “Онкология ”. Бил е декан на факултет “Здравни грижи ” към МУ-Плевен и ректор на Медицински университет, гр. Плевен в продължение на два мандата.

Към момента е шеф на Научноизследователския институт и ръководител на Общото заседание на МУ-Плевен. Член е на редица влиятелни интернационалните научни организации Society of European Robotic Gynecological Surgery (SERGS) – от 2009 година, член на Управителния ръб на SERGS (2015-2019 г.); Society of Robotic Surgery (SRS) – от 2010 г.; South Eastern European Robotic Surgery Society (SEERSS) – 2010 г.; Society of Laparoendoscopic sugeons (USA) – 2016 г.).

Специализирал е лапароскопска и гинекологична хирургия в Германия, Франция и Италия. Сертифициран е като конзолен хирург за работа с роботизираната система da Vinci.
Рецензент е на публикации в реферирани интернационалните научни списания. Носител е на редица почетни награди и грамоти. Удостоен е със званието “Почетен жител на Плевен ”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР