Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата за кандидати

...
Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата за кандидати
Коментари Харесай

Водещ експерт по транспорта води листата на ПП МИР във Варна |

Проф. доктор Симеон Ананиев е лидер на листата за претенденти за народни представители на Политическа партия МИР за област Варна за идните парламентарни избори.

Той е български академик, професор, специалист и икономически деятел в областта на превоза. Проф. доктор Ананиев е ръководител на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстер Зелен Транспорт, член на УС на Българската асоциация на движимостите лица и специалистите, правосъден специалист (вещо лице) в описите на Министерство на правораздаването на България за осъществяване на транспортно-икономически експертизи, учител по спедиция, статистика и ръководство на превоза във Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални транспорти.

„ Народен представител значи, че определеният съставлява народа. Смятам, че да представляваш своя народ е предопределение и чест, само че и че би трябвало да работиш за развиването и повишението освен равнището на благосъстоянието, а и на образованието ", съобщи проф. доктор Ананиев.

Той е претендент за депутат, който има съответни хрумвания за промени в областта на превоза и инфраструктурата.

„ Моите цели са правене и осъществяване на стратегия за консолидираното на Транспорт, Инфраструктура и Логистика в една система, ориентирана към резистентен превоз при транспорта на товари и пасажери. Устойчивият превоз може да се дефинира като облекчаване на транспортните потребности, без да се поврежда здравето на хората и обществото, като в това време не се основава негативно влияние върху екосистемата, нашарване на невъзобновяемите запаси с възобновими запаси и потребление на възобновими запаси по-интензивно от равнищата на възобновяване ”, посочи още проф. доктор Ананиев.

Симеон Ананиев приключва Техническия университет в София, компетентност „ Експлоатация на железопътния превоз “. Има редица специализации и следдипломни квалификации, в това число магистърска степен по стопанска система на транспортната компания във Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ и докторска степен по стопанска система и ръководство на превоза в Университет за национално и международно стопанство.

Започва работа като технолог в БДЖ, железопътен регион София от 1981 година, минава през професионални и управнически нива в бранша, преподава във ВТУ „ Тодор Каблешков “. В интервала 2006 – 2010 година е изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Железопътна администрация “ към Министерството на превоза.

На 3 март 2009 година със съдействието на Изпълнителна организация „ Железопътна инфраструктура “ и нейния изпълнителен шеф Симеон Ананиев започва нова фериботна линия Варна – Кавказ от Фериботен комплекс Варна.

От 2012 година е доцент, а от 2018 година е професор във ВТУ „ Тодор Каблешков “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР