Проф. д-р Росен Стоянов, експерт по политически комуникации и д-р

...
Проф. д-р Росен Стоянов, експерт по политически комуникации и д-р
Коментари Харесай

Експерти: Стабилно правителство е почти невъзможно

Проф. доктор Росен Стоянов, специалист по политически връзки и доктор Любомир Стефанов разясниха въздействието на предизборната акция в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

„ Кампанията се насити откъм събития. Такива, каквито ги желаеха политическите субекти. До равнището на експертизата на техните консултанти, съветници и други, които основават имиджа. Друг е въпросът до каква степен ефикасни са тези участия в медийното пространство ”, сподели Стоянов.

„ Говори се за мега проблеми на равнище Европейски съюз с отчетлива липса на рефлексия към всекидневието на жителите. Усещане за сигурност липсва. Както на битово, по този начин и на национално равнище. Липсва чувството за това по какъв начин тъкмо фамилният бюджет ще бъде вързан през задаващите се студени месеци ”, съгласно Стефанов.

Що се отнася до евентуалното държавно управление, съгласно Стоянов, в случай че бъде непременно, единствено и единствено да го има, с цел да се покажат благоприятни условия за коалиране, то няма да бъде задоволително стабилно. „ Няма да има нужния небосвод, с цел да свърши каузи, които да са потребни. Независимо кой е пръв или втори, съвсем невероятно е преди зимата и във всички тези рецесии, да бъде формирано устойчиво държавно управление ”.

Според Стефанов, политиците са удовлетворени от хаоса, рецесиите и кашата, в която сме се самозабъркали. „ Защото това им разрешава да приказват всичко и нищо съответно и да трансфорат акцията в конфликт сред водачите. Да се образува държавно управление наподобява невероятно към днешна дата ”.

„ Ние гласуваме за политиците и делегираме правото да се самоуправляваме на тях и пожелаваме те да ни съставляват. Те не могат да абдикират от отговорността, която им разпореждаме. Не желаеме експертно държавно управление. Искаме тези, за които сме дали своят вот, да ни ръководят ”, счита Стоянов.

„ Гласуваме партийно, гласуваме с номера в интегрална бюлетина. Тоест, делегира се отговорност. Гражданите посредством гласа си упълномощават своя политически фаворит да съставлява техния интерес. Партията по никакъв метод не е упълномощена законно да пределегира гласа на българския жител. Бягството зад експертен кабинет е цинизъм ”, сподели Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР