Проф. д-р Николай Габровски, който е кандидатът за премиер на

...
Проф. д-р Николай Габровски, който е кандидатът за премиер на
Коментари Харесай

Кандидат-премиерът проф. Габровски: Оптимист съм! Ще се опитаме да разплетем възела в българската политика

Проф. доктор Николай Габровски, който е претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС, ще опита да сформира експертен кабинет, към който да събере оптимално необятна поддръжка от всички парламентарно показани партии. Такава поръчка направи самия той минути, откакто излезе от срещата с президента Румен Радев, на която публично получи първия изследователски мандат.
Прочетете още
„ Винаги до момента съм отказвал да вляза в политиката. Страхувам, се България е на кръстопът на прекалено много рецесии – обществена, икономическа, енергийна, виждаме, че имаме сериозен мигрантски напън. Една от водещите аргументи е политическата рецесия – знаете какъв брой избори имаше през последните години. Това нещо би трябвало да спре по някакъв метод “, уточни проф. Габровски.

Неврохирургът уточни, че се надява, че поради, че кандидатурата му за премиерския пост е консенсусна и професионална, това ще докара до нов звук в политиката.

„ Опитваме се да променим тона, започваме диалог по-съвсем друг метод ще се опитаме да разплетем възела в българската политика, а не да го разсичаме. Видяхме, че политическите пристрастености не доведоха до нищо. Искрено се надявам да успеем. Всички до момента са оценявали, че сме консенсусен и диалогичен, привикнал съм да работя в екип в тежки условия, тъй като такава е специалността ми. Надявам се това да помогне, а и мога да нося отговорност “, добави проф. Габровски.

Кандидатът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за министър-председател изясни, че към момента няма съответни имена за кабинета си, само че ще заложи на специалисти.

„ Ще разчитаме повече на професионализъм – хора, отдалечени от партийните структури, специалисти в своите области. Още няма определени имена, само че задачата е от кресчендо в политическия звук и неефективна борба, да се премине към разговор с търсене на общи допирни точки и България да преодолее този тежък миг. Вратите ще бъдат отворени към всички “, добави проф. Габровски.

На въпрос дали ще бъде задоволителен срокът от 7 дни за предаване на изпълнен мандат, лекарят отговори, че е оптимист и стартира диалозите от през днешния ден.

„ Нямам визия, започваме диалозите от през днешния ден. Няма да губим време. Ситуацията е тежка, опитваме си да дадем сигнал за смяна на тона. Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че в случай че България влезе в нови предварителни избори, ще загубим извънредно значими неща - ще загубим време, което България няма, пари, които сме изкарали всички, и престиж. Аз съм оптимист и се надявам да се оправим. Чака ни доста работа “, уточни още проф. Габровски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР