Проф. д-р Красимир Иванов стана Почетен гражданин на СливенПроф. д-р

...
Проф. д-р Красимир Иванов стана Почетен гражданин на СливенПроф. д-р
Коментари Харесай

Проф. д-р Красимир Иванов получи званието „Почетен гражданин на Сливен“ от кмета на града Стефан Радев

Проф. доктор Красимир Иванов стана „ Почетен жител на Сливен ”

Проф. доктор Красимир Иванов, ректор на Медицински университет –Варна, бе почетен със званието „ Почетен жител на Сливен“ от кмета на града Стефан Радев. Високото отличие бе връчено на проф. Иванов за изключителния му принос и заслуги за развиването на община Сливен.

Награждаването станапо време на тържествената гала по дипломиране на първите 37 абитуриенти от специалностите „ здравна сестра “ и „ акушерка “, които приключиха висшето си обучение във филиала на МУ-Варна в Сливен. „ Вярвам, че образованието, което получихте при нас, ще ви обезпечи добра работа и почтено заплащане на високоспециализирания ви труд в хуманните специалности на здравна сестра и акушерка. “ се обърна в академичното си слово към завършващите ректорът професор Красимир Иванов.

„ Чувствам се длъжен тук пред вас от името на общината да подчертая безспорната заслуга на професор Красимир Иванов за увеличение на университетските структури в Сливен, за обезпечаването в града ни на интернационално приет университет. Разкриването на негов филиал докара до обогатяване на опциите за придобиване на висше обучение в града ни ” акцентира в обръщението си при връчване на оценката кметът Стефан Радев.

По-късно ректорът проф. Красимир Иванов и кметът Стефан Радев откриха нова спортна площадка в постройката на филиал Сливен на МУ-Варна и посадиха алегорично дребен бряст, който е част от огромния остарял бряст, знак на града.

На тържеството участваха националният представител Десислава Танева, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по филантропичните действия и икономическо развиване Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместител регионалният шеф на Сливен Камен Костов, членове на академичното управление на МУ – Варна, шефът на РЗИ доктор Петя Балулова, студенти и преподаватели, родители и другари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР