Проф. д-р Иво Петров, дмн, е Лекар на годината за

...
Проф. д-р Иво Петров, дмн, е Лекар на годината за
Коментари Харесай

Проф. д-р Иво Петров: Изоставаме значително от всички страни в подобряването на здравните показатели

Проф. доктор Иво Петров, дмн, е Лекар на годината за 2022 година Има 4 специалности – по „ Вътрешни заболявания “, „ Кардиология “, „ Инвазивна кардиология “ и „ Ангиология “. Магистър е по здравен мениджмънт в МУ – София. Въвежда за първи път в страната ни редица международни практики за лекуване на сърдечносъдови болести, като не са малко и интервенциите, които точно той осъществя първи в света. Проф. Петров е съпредседател на Българското сдружение по ендоваскуларна терапия и член на управителния съвет на Международното сдружение на ендоваскуларните експерти. Почетен член е на Американския лицей по кардиология и на Европейското кардиологично сдружение. Бивш ръководител е на Дружеството на кардиолозите у нас. Член е на Българското сдружение по интервенционална кардиология, Националното сдружение по съдова, ендоваскуларна хирургия и ангиология. Член на Латиноамериканската асоциация на интервенционалните кардиолози, Аржентинското сдружение на инвазивните кардиолози, Испанската асоциация по кардиология и Българския лекарски съюз. Той е член и на експертния съвет по кардиология към Министерството на здравеопазването на България. Председател и основател за основаването на Български съвет по кардиопулмонална ресусцитация, с помощта на който редица публични места биват обезпечени с автоматизирани външни дефибрилатори за оказване на незабавна помощ при неочаквана сърдечна гибел.

, дмн, ще бъде модератор на първи панел " От планове към дейности " от, проведен от списание,,Мениджър “ на 27 февруари в Sofia Balkan Palace.

- Подобряването на здравните резултати е стратегическа цел в световно и европейско равнище. Как се вписва България в този развой?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР