Проф. д-р Христо Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската

...
Проф. д-р Христо Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската
Коментари Харесай

Рокада в БАБХ: Кирил Петков смени изпълнителния директор на агенцията в последния ден от годината

Проф. доктор Христо Даскалов е приключил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с цялостно отличие и златен орден
Рокада в БАБХ в последния ден от годината. Христо Вълчанов е освободен като изпълнителен шеф на организацията и на длъжността е назначен проф. доктор Христо Даскалов със заповед на министър-председателя Кирил Петков.

Вълчанов беше назначен през юли тази година като смени доцент Деян Стратев, който беше освободен по негово предпочитание.

Новият шеф на БАБХ е приключил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с цялостно отличие и златен орден. Има 35-годишен професионален стаж като академик, специалист и експерт в региона на сигурността и контрола на храните, както и биология и заболявания на хидробионтите.

Проф. Даскалов има голям брой специализации в чужбина, бил е началник на редица научни планове. В последните 10 години е началник на Националния център по сигурност на храните към БАБХ.

Зам.- ръководител е на Селскостопанската академия в интервала май 2015 - април 2017 година

Преподавал е на студенти в СУ „ Св. Климент Охридски “, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в стратегия на Европейски Съюз „ Better Training for Safer Food “ (BFSA).
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР