Проф. д-р Христо Даскалов е назначен за изпълнителен директор на

...
Проф. д-р Христо Даскалов е назначен за изпълнителен директор на
Коментари Харесай

БАБХ пак с нов шеф, проф. Христо Даскалов поема поста

Проф. доктор Христо Даскалов е назначен за изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) със заповед на министър-председателя Кирил Петков. Той ще наследи на поста Христо Вълчанов, който е бил освободен, излиза наяве от известие на Министерски съвет.

Проф. Даскалов е приключил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с цялостно отличие и златен орден. Има 35-годишен професионален стаж като академик, специалист и експерт в региона на сигурността и контрола на храните, както и биология и заболявания на хидробионтите.

Той има голям брой специализации в чужбина, бил е началник на редица научни планове. В последните 10 години е началник на Националния център по сигурност на храните към БАБХ.

Зам.- ръководител е на Селскостопанската академия в интервала май 2015 - април 2017 година Преподавал е на студенти в СУ " Св. Климент Охридски ", Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в стратегия на Европейски Съюз " Better Training for Safer Food " (BFSA).

Вече някогашният началник на Агенцията беше назначен през юли - към месец откакто поста бе поел Деян Стратев.
 БАБХ ускорява инспекциите около Коледа и Нова година
БАБХ ускорява инспекциите около Коледа и Нова година

Гражданите могат да подават тъжби на телефон 0700 122 99
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР