Проф. д-р Генчо Начев, директорът на болница "Света Екатерина", коментира

...
Проф. д-р Генчо Начев, директорът на болница "Света Екатерина", коментира
Коментари Харесай

Д-р Генчо Начев: Не трябва една лъжичка с катран да разваля цялата каца с мед

Проф. доктор Генчо Начев, шефът на болница "Света Екатерина ", разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия, че не обича по край мокрото да гори и сухото. Думите му са във връзка със „ слагането “ на стентове.

„ Не би трябвало една лъжичка с катран да скапва цялата каца с мед “, съобщи още той и изясни тъкмо по кое време се поставя един стент.

По думите му на всички места в Европа пациентите имат право на второ мнение.

Проф. доктор Начев съобщи, че постоянно нишката сред пациент и доктор е била доста тънка, само че би трябвало да се знае, разясни той, че всичко зависи някой път от Господ.

Той сподели още, че в медиите всеобщо излизат отрицателните случаи и доста рядко позитивните.

Пример даде с 3-годишното дете. Директорът на болничното заведение съобщи, че не следи от близко всичко, само че подсети по какъв начин всеки е бил подготвен да анатемоса лекарите, макар изказванията, че няма лекарска неточност.

Относно отношението на лекарите към пациентите, той изясни, че не се изисква пари, а образование, което започва още през цялото време. Според него заплатите не дефинират дали една здравна сестра е получила доверието на пациента.

„ Затова аз запитвам всеки дали познава живота на даден човек, не болестта. При мен има ред “, сподели още проф. доктор Генчо Начев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР