Проф. д-р Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет

...
Проф. д-р Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет
Коментари Харесай

Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет в СУ

Проф. доктор Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски “, оповестиха в формалния уебсайт на най-старото висше образователно заведение в България. Бившият вицепремиер и министър на образованието в интервала 2005-2009 година беше определен от Общото заседание на Факултета, извършено на 8 април 2019 година, в конкуренция с доцент Анета Антонова, която беше два мандата заместник-декан по образователната активност, и проф. Цветан Сивков, оповестява " Канал 3 ".

Проф. Вълчев, който наследява досегашния декан проф. Сашо Пенов, чийто втори четиригодишен мандат изтече, ще ръководи факултета в интервала април 2019 - април 2023 година

Даниел Вълчев се дипломира в Юридическия факултет на Софийския университет през 1989 година и от идната година е причислен за постоянен докторант в катедра " Теория и история на страната и правото “.

През 1995 година пази дисертация на тематика " Държавната власт в учението за националния суверенитет на Жан-Жак Русо “. През 2004 година е определен за доцент с хабилитационен труд " От апология на правната норма към доктрина на правния ред “, а през 2013 година е определен за професор с хабилитационен труд " Валидност и легитимност в правото “.
Проф. Вълчев е почетен лекар на Soka University, Токио, Япония, както и почетен професор на Шанхайския университет, Китай.

Той е и втори мандат началник на катедрата по " Теория и история на страната и правото “. Член е на Академичния съвет на Софийския университет. Води лекционни курсове по Обща доктрина на правото, Обща доктрина на страната, Политически и правни учения и Защита на правата на индивида.

Като министър на образованието вкарва делегираните бюджети на учебните заведения и външното оценяване. В неговия мандат (17 август 2005-27 юли 2009 г.) матурите стават наложителни, без опция за освобождение. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР