Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в

...
Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в контекста на влиянието на Азия и Китай

Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и Китай

Доклад, изнесен на Дискусията " Споделяне на новите стопански шансове от Китай ", проведена от Китайската медийна група /КМГ/ и.

/ВИДЕО/

Героят Ходор в телевизионния сериал „ Игра на тронове “ споделя че .

Същата констатация се отнася в огромна степен за ситуацията на нещата сега в Европейския съюз и в частност - в България. По всичко наподобява, че , свързани с идните европейски избори и изборите в Съединени американски щати през тази година (които са в положение значително да трансформират политическата конструкция и насочеността на съюза), с продължаващата война в Украйна и с повишаването на социално-икономическите проблеми вътре в страните-членки. Нещо повече, деглобализацията и новата „ Студена война “ сред Запада и Изтока (която се организира директно или косвено) евентуално не разрешават на сегашните европейски водачи и български ръководители на страната да преценят в елементи очертаващата се различна картина на бъдещето, затова – не приготвят и не мислят за .

А  са към този момент пред нас!
Светът става все „ по-азиатски “ и най-много китайски
Доказателствата, отнасящи се до сходно изказване, се натрупаха в толкоз доста връзки през новия 21-ви век, че се превърнаха . Наблюдавахме еволюцията на Азия и в частност на Китай по всички вероятни линии - демографски, стопански, политически, геополитически, научно-технически, културни и по този начин нататък, които абсолютно слагат Азия и Китай освен в центъра на вниманието на всички останали страни, само че и ги трансформират в център на идното международно развиване.

Населението в света е било през 2021 година (последни данни) 7,888 милиарда души, а в Азия – 4,016 милиарда души. . В тази сметки не са включени жителите на Русия (географски – отчасти в Азия), която става все по-затворена на Запад и по-отворена на Изток и Юг. В самата Азия две страни са с максимален дял на популацията – Китай и Индия, като всяка от тях има над 6 пъти повече население от третата (Индонезия.

Няма по какъв начин – в случай че се отчитат , гласът на Азия (и най-много гласовете на Китай и на Индия) да не натежава на масата на интернационалните договаряния все по-солидно, по-авторитетно и по-отговорно, в това число за бъдещето на света.

Да погледнем към нашия общ европейски дом. Европа се обитава от 745 млн. души, от които към 1 януари 2023 година в Европейския съюз живеят 451 милиона души, в това число и поради всеобщия приток на бежанци от Украйна. Очаква се жителите на Европейски Съюз да се усилят до 453 милиона през 2026 година, след което да стартират да понижават, с цел да спаднат до 420 милиона през 2100 година заради стареенето на популацията и ниската раждаемост.

Но това значи – от позициите на момента, че съотношението на популацията в Азия по отношение на популацията в Европа е над 5 пъти по-голямо, на , на Китай по отношение на Германия (най-голямата страна от ЕС) – над 17 пъти...

/ВИДЕО/

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1136Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед9899Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед15698Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед11280Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед14331 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед378835Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162364Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126317Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118423Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93770Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов120 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР