Проф. Антоанета Христова прогнозира, че след оставката и ареста на

...
Проф. Антоанета Христова прогнозира, че след оставката и ареста на
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова допуска проблеми в кабинета след ареста на Нено Димов

Проф. Антоанета Христова предвижда, че след оставката и ареста на Министъра на околната среда и водите Нено Димов са вероятни разтърсвания в ръководещата коалиция. Според нея макар, че никой не е заинтересуван да основава стрес в системата, допустима е обстановка, при която или Вътрешна македонска революционна организация ще напусне кабинета, или ГЕРБ ще избра да довърши мандата си сама.

В качеството си на политически психолог Антоанета Христова усеща удовлетворение у обществото от обстоятелството, че за първи път от 30 години в ареста попада министър. Тази наслада обаче тя дефинира като " присъща за Средните епохи ". Тя е уверена, че карцерът не е задоволителен да успокои обществото, защото това няма да реши казусът, който съществува от началото на 90-те години. Успокоение измежду хората, по думите ѝ, ще настъпи само, в случай че те се уверят, че съществува експертиза и воля да се работи за ефикасното му решение.

Във връзка с водната рецесия в Перник Нено Димов бе упрекнат за умишлена занемареност, а карцерът му беше продължен за 72 часа.

Проф. Христова е безапелационна, че би трябвало да се открият отговорните, виновните за този проблем, а те са на всички равнища - кметове, регионални шефове, ВиК шефове и министерски чиновници. Случаят " Ненов " е по-скоро " бушонът ". Затова и чувството за диспропорционалност също тревожи обществото. Тази комплицирана система, уверена е Христова, изисква доста здрав надзор.

Проф. Христова позволява, че този скандал ще донесе проблеми в държавната коалиция, изключително като отбележим, че 2020 е година преди парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР