Проф. Анелия Клисарова, дългогодишен общински съветник от БСП, бивш кандидат-кмет,

...
Проф. Анелия Клисарова, дългогодишен общински съветник от БСП, бивш кандидат-кмет,
Коментари Харесай

След избора на проф. Клисарова в ръководството на ОбС- Варна: Съветниците на БСП вече не са на БСП

Проф. Анелия Клисарова, дълготраен общински консултант от Българска социалистическа партия, някогашен кандидат-кмет, министър на образованието в държавното управление на Пламен Орешарски, направи най-неадекватния и непонятен политически ход напоследък в локалната политика на Варна. Тя одобри да стане зам.-председател на Общинския съвет в морския град, с което жестоко наруши заявената както на локално, по този начин и на национално равнище политика на социалистите за цялостно разграничение от ГЕРБ.

За да нарушиш такова значимо и изрично политическо решение на партията, която представляваш във властта, евентуално би трябвало да си мощно стимулиран. Каква тъкмо е мотивацията на проф. Клисарова? Можем единствено да гадаем. По-интересното е, че същата очевидно е обхванала и цялата група съветници на Българска социалистическа партия, като се изключи Димитър Чутурков – зам.-председател на Градския съвет на партията и ръководител на общинската комисия по просвета. На процедура цялата група в общинския съвет, като се изключи него, потегля непосредствено против политическите решения на партията си. Така съветниците на Българска социалистическа партия явно се разграничават от Българска социалистическа партия. Кой печели? Разбира се – ГЕРБ и съдружниците им във Варна.

Чутурков беше до водача на варненските социалисти Борислав Гуцанов на последната значима конференция на организацията, на която беше ясно оповестено: Българска социалистическа партия няма да излъчи собствен представител в управлението на съвета, доминиран от ГЕРБ, отхвърля също нейни членове да влязат в бордовете на общинските компании.

В момента, в който и след апела на Корнелия Нинова, социалистите стачкуват по улиците и площадите, в това число и във Варна, проф. Клисарова избира да стане част от така наречен председателски съвет на локалния парламент. За тези, които не знаят - това е органът, който взема решение какво да се гледа на общинските сесии и кои въпроси въобще да не влизат в дневния ред. Както е ясно към този момент на варненци, това е един от лостовете, с които ГЕРБ управляват работата на най-важния орган в общината. Или казано по-просто, „ съветът на старейшините ”, от който проф. Клисарова към този момент е част, е тази конструкция, която трансформира общинският съвет от място за диспути и взимане на значими решения в политическо тресавище, в което покорни и безименни „ бройки ” вършат законно всичко, което си науми кметът Иван Портних.

Ако се чудите по какъв начин по този начин проф. Клисарова и останалите общински съветници от групата ѝ взеха решение, че е по-добре да изберат да са с ГЕРБ, а не с Българска социалистическа партия, от която са определени, значимо е да отбележим един факт. Всъщност, преди последните локални избори не те бяха определените да съставляват варненските социалисти в съвета. Те бяха подредени, не определени. Организациите по региони излъчиха други хора, само че тогавашните неразбирателства сред централното и локалното управление дадоха шанса тези хора да съставляват Българска социалистическа партия в Общински съвет – Варна. Шанс, който явно е прахосан. Защо очевидно проф. Клисарова и групата ѝ предстваляват явно самите себе си, не Българска социалистическа партия.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР