Проф. Анастас Герджиков е фаворит за президент в общините Стамболово,

...
Проф. Анастас Герджиков е фаворит за президент в общините Стамболово,
Коментари Харесай

Вижте в кои общини проф. Герджиков печели

Проф. Анастас Герджиков е любимец за президент в общините Стамболово, Минерални бани и Маджарово. Трите общини са бастиони на Движение за права и свободи, което на първи тур има собствен претендент за кмет. Претендентът на Движението Мустафа Карадай се оказа трети по желания в региона.

В Стамболово за Герджиков са дали своят вот 1655 гласоподаватели. За съперника му ген. Румен Радев глас са дали 866 души, демонстрират протоколите на РИК- Хасково. Радев води в обособени села като Тънково, Долно Ботево, Поповец и Царева поляна.

В другата цитадела на Движението в областта- община Минерални проф. Герджиков също е спечелил повече от гласовете. Там той е подсилен от над 1760 гласоподаватели, а за Радев са дали своят вот 882.

Не е по този начин в общинския център Минерални бани, където води Радев с 396 гласа против 293 за професора.

Герджиков е събрал повече гласове и в дребната община Маджарово, където е подсилен от 396. Те са с 9 повече от гласовете на генерала. Радев е любимец общинския център Маджарово, където печели 161 гласа. Тези на Герджиков са 148, демонстрират още протоколите.

Двойката Румен Радев Илияна Йотова безапелационно печели вота и на гласоподавателите в Хасоквска област със 71.35 на 100 от гласовете. За двамата са дали своят вот 55 629 души. Вот за Анастас Герджиков и Невяна Митева са дали 21 632 гласоподаватели, които съставляват 27.7 на 100, демонстрират окончателните данни на РИК. Избирателната интензивност в региона е едвам 33 на 100. Само
715 обаче са отишли до секциите, с цел да изберат опцията „ Не поддържам никого “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР