Проф. Анастас Герджиков даде първото си телевизионно интервю пред след

...
Проф. Анастас Герджиков даде първото си телевизионно интервю пред след
Коментари Харесай

Герджиков пред NOVA: От ГЕРБ не пожелаха нищо срещу подкрепата си

Проф. Анастас Герджиков даде първото си телевизионно изявление пред след номинирането му за претендент президент. 

„ Изтеклата информация за моята кандидатура даде мотив на политическа партия ГЕРБ да разгласи поддръжката си за мен. Аз не съм претендента на ГЕРБ , тъй като съм повдигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ, те не ми сложиха нито едно изискване. Те не пожелаха нищо против поддръжката си. Не мисля, че съм привързан с тях ”, съобщи той в студиото на „ Здравей, България ”.



„ Мотивацията ми е обвързвана с това, че сме в доста тежка политическа рецесия. Все повече разединени. Аз нямам желание всички да се прегърнем и разликите да отпаднат, само че е значимо да се обединим към значимите за обществото тематики. Ако това беше направено нямаше да се стигне до толкоз доста избори за една година ”, сподели Герджиков.

Красимир Вълчев е този, който е предложил на управлението на партия ГЕРБ да поддържат мен , вместо да излъчат собствен претендент. Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и господин Вълчев,  а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там пристигна и изненадата – господин Борисов сподели, че съм подобаващ претендент и няма нито едно изискване към мен ”, изясни проф. Герджиков.

По думите му ГЕРБ е правила доста неточности , само че това е обикновено за толкоз дълго ръководство.

„ Някои от тези неточности са в действителност несъвместими с това, което аз разбирам под почтена и потребна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз считам, че те са създали и потребни неща ”, сподели още професорът.

„ Аз смятах, че доста повече партии ще застанат зад мен и ще припознаят претендента, който ще може да реализира нужното. Разчитал съм най-вече на поддръжката на дясно-центристките партии ”, споделя проф. Герджиков.



Той не пожела да отговори на въпроса, за кого ще гласоподава на идните парламентарни избори.

Герджиков е на мнение, че един президент не би трябвало да застава против избрана партия и той не би позволил тази неточност.

„ Господин Радев има едно нещо, което не желая да върша и това е неговата остра реакция против избрани партии и неговото опълчване против избран вид политика, което президентът не може да си разрешава. Президентът не може да каже аз съм против една персона и от там против цялата партия. Президентът може да обича един или да ненавижда различен, само че би трябвало да работи с всички. Каня на спор господин Румен Радев ”, съобщи Герджиков.

За Лозан Панов, той каза, че поддържа неговото мнение, че върховенството на закона е най-важно.

Цялото изявление гледайте във видеото.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР