Проф. Александър Маринов обясни как може да бъде съставен редовен

...
Проф. Александър Маринов обясни как може да бъде съставен редовен
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Без една от двете големи сили трудно ще се направи кабинет

Проф. Александър Маринов изясни по какъв начин може да бъде формиран постоянен кабинет.

В естествените страни единственият фактор за сформиране на държавно управление са гласоподавателите. Дотам докарахме нещата, че едната половина ненавижда другата и е доста мъчно да им се изясни коалиция. Това сподели ръководителят на Стратегическия съвет към президента и консултант на министър-председателя Гълъб Донев- Александър Маринов в ефира на Нова телевизия. 

Попитан какви са упованията му след изборите и ще има ли държавно управление, Маринов отговори, че каквито и думи да употребява, с цел да характеризира връзките сред първия и втори, то те ще са слаби.

„ В тази настройка без едната от двете огромни сили доста мъчно може да се направи държавно управление “, съобщи той, написа novini.bg.

Съветникът на Донев обаче не изключи да има коалиция.

Но посочи: „ Говоря в светлината на вероятностите. Но вероятността двете първи сили да се коалират е доста дребна. Те не желаят да поемат политически риск да се коалират и да ръководят “.

Според него не е хубаво да се смесват парламентарните и локалните избори.

„ Различни видове избори са. Но всички зависи от това по какъв начин ще се развият процесите в новоизбрания парламент “, счита Маринов.

" Тези бомбени заплахи се случват за първи път и е мъчно да предвидим по какъв начин ще реагират хората. Уверяват ни, че се взимат всички ограничения. Случва се и в последни миг. Надявам се хората да не се уплашат. През последните години хората все се плашат от нещо – от коронавирус пандемията, от машините ", разяснява той.

Но не сподели дали този безпорядък се основава съзнателно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР