Проекторешение за предприемане на мерки във връзка с войната в

...
Проекторешение за предприемане на мерки във връзка с войната в
Коментари Харесай

България предлага техническа, финансова и хуманитарна помощ на Украйна

Проекторешение за предприемане на ограничения по отношение на войната в Украйна беше импортирано от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) в комисията по външна политика при започване на разглеждането на точката за оказване на военна помощ за Украйна. Така проекторешенията, които депутатите преглеждат стават три - с тези на ГЕРБ и „ Демократична България “, които оферират България да даде военна помощ на Украйна.

Военният министър беше извикан по неотложност от комисията по външна политика довечера. Депутатите разискаха проекторешение да предоставим спомагателна помощ на Украйна.

След като 3 седмици спориха, четирите партии в ръководещата коалиция стигнаха до решение да предложат 3 типа помощ на Украйна - техническа, финансова и филантропична.

Цялостен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансов и обществен аспект, както и във връзка с енергийната и продоволствена сигурност на България; Оказване на помощ на Украйна – филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България;

Подкрепа за украинските жители, бягащи от войната – законодателни и организационни ограничения за възстановяване на потенциала за приемане и опциите за консолидиране до основаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна. В претекстовете е посочено, че по този метод страната ни взе участие в солидарните дейности на съдружниците в Европейски Съюз и НАТО за възобновяване на мира и сигурността в целия район.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР