Проектобюджетът за 2024 година е бюджет на устойчивите политики за

...
Проектобюджетът за 2024 година е бюджет на устойчивите политики за
Коментари Харесай

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Проектобюджетът за 2024 година е бюджет на устойчивите политики за община Нова Загора. Основните акценти по дейностите в него са ориентирани към решения, които ще ни разрешат да изградим действия и планове през днешния ден за идващите 5-10 години. За мен това е верният метод, който предлага дълготрайно развиване. Защото това значи по-високо качество на живот за всеки гражданин на нашата община. Това значи сигурен дом, постоянни приходи, високо обучение, обществена и здравна поддръжка, развита просвета и спорт. Това написа в профила си във Facebook кметът на Нова Загора Галя Захариева.
 
 Галя Захариева Галя Захариева
И прибавя:
" Представих финансирането на дейностите по пера на първото публично разискване нощес в общината. Предстоят такива срещи и в селата. Общият бюджет е 53 228 954 лв. и над половината от него са средства от държавния бюджет за прехрана и заплати на държавно обезпечените действия в браншове като опазването на здравето, образованието, обществената активност и други.
 
Във всяка от дейностите, където имаме опция ще дофинансираме със лични доходи или със средства от извоювани от общината национални или европейски стратегии. ‼Новото е отделянето на запас за изработването на планови оферти за разнообразни обекти. Това е най-дългата и тежка процедура, само че с привличането на специалисти за основаване на планове, ще можем бързо и дейно да участваме във външни финансовите принадлежности, без да се губи време. Например в Плана за възобновяване и резистентност, чийто общ бюджет до 2027 година е от 724 милиарда лева ". 
 
 В Нова Загора работят интензивно по довеждане докрай на ремонтите по улици` В Нова Загора работят интензивно по довеждане докрай на ремонтите по улици` Източник: Община Нова Загора
Кметът на Нова Загора твърди, че всеки един от плановете ще бъде необятно обсъждан, преди да бъде признат. " Един от тях ще е план за ремонт на централната пешеходна зона в града, който е част от предлагането ми за финансовата стратегия за актуалната година, както и плановете за ремонт на къщата-музей " Петко Енев ", читалищни здания и други. Разходите за финансовата стратегия са в общ размер от 6,2 млн. лв.. Тук са включени: ремонтите на уличната инфраструктура, планиране и главен ремонт на междублокови пространства сред улица " Народни будители " и ул. " Христо Ботев и сред ул. " Константин Фотинов " и " Петко Енев ", поправки и възобновяване на постройките на читалища и детски градини в селата. Продължаваме поддръжката за болничното заведение " Св. Петка ", осигуряваме регулирането на светофарните уредби, ще закупим нова техника за обновяването и поддържането на градския парк и така нататък ", добавя Захариева.
 
В селата насочваме напъните си към ремонтите на компрометираната уличната мрежа и ВиК структурата, както и към възобновяване на публичните пространства и обекти. Само за настоящи поправки плануваният бюджет е над 2,8 млн. лева ✔Важен акцент е проектирането и ремонтът на пътя Млекарево-Пет могили, написа още тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР