Проектобюджетът за 2022 година е най-социалният, сравнен с всички държавни

...
Проектобюджетът за 2022 година е най-социалният, сравнен с всички държавни
Коментари Харесай

Владимир Маринов: Проектобюджетът за 2022 година е най-социалният за годините на прехода

Проектобюджетът за 2022 година е най-социалният, съпоставен с всички държавни бюджети в годините на прехода.

И огромният принос тук е на КП „ Българска социалистическа партия за България “. Това съобщи пред медиите във Велико Търново националният представител на АБВ в коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Владимир Маринов. Той изясни, че за първи път заплащанията по обществени политики и действия, включително опазване на здравето и обучение, надвишават 20 милиарда лева в тази сума влиза увеличението на минималната работна заплата и на оптималния застрахователен приход, индексацията на пенсиите, детските надбавки и парите за майчинство. Маринов означи, че гледище от страна на Политическа партия АБВ за безвъзмездни детски градини и ясли най-накрая намира място в държавния бюджет за тази година и изрази вяра, че тази концепция ще получи оптималната поддръжка в пленарната зала.

Владимир Маринов още веднъж подчертава върху непостижимите цени за електрическа енергия и акцентира нуждата обществените заведения, включително лечебни заведения, учебни заведения и детски градини, да бъдат върнати на контролирания пазар на тока посредством законов механизъм.

„ Вариантите, които също се разясняват сега, е за понижаване на Данък добавена стойност ставката, даже има хрумвания за нейното отпадане за съответен интервал от време. Въпрос на калкулации от страна на Министерството на финансите, тъй като това би повлияло доста тежко на държавния бюджет “, сподели още Владимир Маринов. КП „ Българска социалистическа партия за България “ упорства за стоките от дребната потребителска кошница Данък добавена стойност да бъде понижен от 20% на 9%, уточни още националният представител.

Маринов разяснява и събитията по енергийния въпрос, като дефинира като закъсняло отстраняването на борда на шефовете на „ Булгаргаз “. Според него същото би трябвало да се случи и с управлението на „ Булгартрансгаз “. За осъществяването на интерконектора Комотини-Стара Загора, по който би трябвало да минава два пъти по евтиният азерски газ, Маринов акцентира закъснението на плана отвън всевъзможни периоди по контракт и разяснява, че причина за това забавяне са „ нечии ползи “.

Председателят на АБВ Румен Петков добави, че от 1 юли тази година България ще заплаща неустойки на азерите поради това, че не получаваме контрактувания газ.

„ Днес се приказва по какъв начин Русия ще разгласи, че стопира доставките на газ за Европа. Доставките на газ за Европа в продължение на години ги стопират Съединените щати “, разяснява Петков и за образец даде неосъщественият „ Южен поток “ през България.

фотография: БНР
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР