Проектобюджетът за 2018 г. е първа точка от дневния ред

...
Проектобюджетът за 2018 г. е първа точка от дневния ред
Коментари Харесай

Извънредно в понеделник кабинетът ще обсъжда бюджета и наводненията

Проектобюджетът за 2018 година е първа точка от дневния ред на държавното съвещание, което се организира през днешния ден вместо както всекидневно в сряда. Вероятната причина за това е, че по закон планът за бюджет би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до 31 октомври.

В дневния ред не е включена точка, която да се отнася до казуса с наводненията, само че министърът на околната среда Нено Димов няколко пъти сподели през предходната седмица, че ще се разискват ограничения по въпроса. След значителни дъждове в Бургаско десетки къщи бяха наводнени, трима души починаха, а една жена е в неопределеност.

В дневния ред са включени и планове, които се отнасят до народен проект за противопоставяне на тероризма и дълготрайна капиталова политика за пенсионната система.

Министерството на финансите разгласи към този момент, че целите в Бюджет 2018 са фокусирани върху промените в бранш " Образование ", защитата и сигурността, обществената и здравна политика, както и провеждането на Председателството на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година

Приходната част на бюджета в средносрочен проект е планувано да се свие от 36.2% от Брутният вътрешен продукт за 2018 година до 35.5% от Брутният вътрешен продукт през 2020 година В средносрочен проект не се плануват обилни промени при налозите. Акцизът на цигарите ще се усили до минималната за Европейски Съюз става от 177 лева на 1000 къса към 1 януари 2018 година

Публичните разноски следващата година ще са лимитирани в рамките от 37.2% от Брутният вътрешен продукт, до 2020 година ще се свият до 35.5%. Правителството възнамерява бюджетният недостиг за 2018 година да е 1%, през идната - 0.5%, а от 2020 година да го сведе до нула.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2018 (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР