Проектобюджетът на държавното обществено осигуряване не е бил утвърден от

...
Проектобюджетът на държавното обществено осигуряване не е бил утвърден от
Коментари Харесай

Проектобюджетът за догодина не е бил утвърден от Надзорния съвет на НОИ

Проектобюджетът на държавното публично обезпечаване не е бил одобрен от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт .
Против плана са дали своят вот представителите на работодателите и на КНСБ , а в поддръжка на препоръчаната рамка са дали своят вот представителите на страната и на КТ " Подкрепа ".
Предстои разглеждането на проектобюджета на съвещание на Тристранния съвет, което ще се организира в петък (27 октомври), а по-късно планът ще бъде импортиран за разискване от Министерския съвет и Народното събрание, съобщи Дарик.
Основните ограничения в плана плануват понижаване на компенсацията за първите три дни болнични - 50% от осигурителния приход, увеличение на компенсацията за втората година от майчинството на 380 лв., ограничение на достъпа до компенсациите за безработица, както и осъвременяване на пенсиите с 3.8 % от 1 юли.
Детски надбавки ще могат да получават фамилиите с приход на човек до 400 лева За едно дете помощта ще е 40 лева.; за две – 90 лева за три – 135 лева.; за четири – 145 лева, като за всяко последващо дете в фамилията помощта за фамилията пораства с 20 лева Минималното обезщетение за безработица, което в този момент е 7,20 лева дневно, следващата година става 9 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР