Проектно предложение за осигуряване на финансиране от Оперативна програма Околна

...
Проектно предложение за осигуряване на финансиране от Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

Изграждат компостираща инсталация за биоразградими...

Проектно предложение за обезпечаване на финансиране от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ за планиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци генерирани от община Кричим и община Перущица, в това число обезпечаване на нужното съоръжение и на уреди и техника за разделно събиране на зелени и биоразградими боклуци.

Водеща при подготовката и реализирането на плана е община Кричим поради насъбрания опит при реализацията на планове финансирани от Оперативна програма „ Околна среда ”, както и други оперативни стратегии. На нейна територия ще бъде построена и инсталацията, на особено отредена за задачата площадка, и която ще обслужва и двете общини. Предложението включва също и обезпечаване на нужното съоръжение и на уреди и техника за разделно събиране на зелени и биоразградими боклуци.

Общата цел на плана е понижаване на количеството депонирани зелени и биоразградими битови боклуци, както и ефикасното им потребление като запас посредством създаване на компостираща апаратура. Изпълнението ще подкрепи постигането на националните цели, заложени в българската нормативна уредба и в Националния проект за ръководство на отпадъците за интервала 2014-2020 година за ограничение количеството на депонираните биоразградими боклуци до 2020 година до 35% от общото количество на същите боклуци, формирани към 1995 година

Проектното предложение е подадено и е в развой на оценка от ръководещият орган на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР